– Trump vil støtte anneksjon av deler av Vestbredden

Donald Trump talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring.
Donald Trump talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring.

Dersom Donald Trump vinner presidentvalget i USA, kan han komme til å støtte at Israel annekterer deler av Vestbredden, ifølge presidentkandidatens rådgiver David Friedman.

Støtter Trump opprettelsen av en uavhengig palestinsk stat, spurte Ha’aretz- journalist Barak Ravid i et telefonintervju med Friedman denne uken.

– Ikke uten godkjenning av israelerne. Dette er en sak som Israel må håndtere på egenhånd, fordi landet må leve med konsekvensene. Trump ser på Israel som et sterkt demokrati. Israelerne må avgjøre om de vil oppgi land for å danne en palestinsk stat. Dersom israelerne ikke ønsker å gjøre det, så synes ikke han de bør gjøre det. Det er deres valg… Han mener ikke det er nødvendig for Amerika at det blir en uavhengig palestinsk stat, svarte Friedman.

Trump kommer til å støtte israelsk utbygging i bosetninger, forklarte rådgiveren.

– Israel trenger ikke å vente enda en generasjon på at palestinerne skal få mer realistiske forventninger og vise mindre fiendtlig motivasjon. Trumps innstiling er at vi må forholde oss til realitetene og ikke til håp og ønsker, sa Friedman.

– Mange medlemmer av den israelske regjeringen vil annektere deler av Vestbredden – vil Trump støtte det?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil anta at han vil det. Jeg har ikke samtalt med ham om det, men jeg forventer at han vil støtte det, svarte Friedman.

Det er antatt at Trump kommer til å besøke Israel mellom Republikanernes nasjonale årsmøte 19.-21. juli og presidentvalget i november.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag