Lieberman tvunget til å si “unnskyld” for første gang

Forsvarsminister Avigdor Lieberman trakk tilbake hardt utfall mot president Barack Obama.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier rettens avgjørelse må respekteres. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman mener Mahmoud Abbas forsøker å lokke Hamas inn i en ny krig. (Foto: Miriam Alster, Flash90)

Fredag sammenlignet forsvarsminister Avigdor Lieberman atomavtalen med Iran med München-avtalen som Storbritannias Neville Chamberlain inngikk med Adolf Hitler i 1938.

Mandag kveld kom Lieberman med en beklagelse. “For første gang på de syv år etter at han fikk en fremstående regjeringsposisjon, ble Lieberman tvunget til å bruke ordet unnskyld,” skriver Barak Ravid i Ha’aretz.

Statsminister Benjamin Netanyahu var ekstremt raskt med å ta avstand fra Liebermans uttalelse fredag kveld. Bare 45 minutt senere gjorde statsministeren det klart at forsvarsministeren ikke uttalte seg på vegne av regjeringen.

Søndag forklarte USAs ambassadør i Israel, Dan Shapiro, at Liebermans sammenligning hadde provosert administrasjonen i Det hvite hus kraftig. “Selv om han ikke sa det direkte, gjorde han det klart at dersom Lieberman ikke ønsket å være ansvarlig for at forhandlingene om en fornyet avtale om militær bistand skulle falle sammen, burde han komme med en unnskyldning så raskt som mulig,” skriver Ravid. Fra søndag kveld til mandag ettermiddag ble det arbeidet med utkast til en unnskyldning. Den ble til slutt sendt ut av forsvarsministerens kontor mandag kveld.

Forrige artikkelWorld Vision fryser virksomheten i Gaza
Neste artikkelForeslår delvis immunitet for statsministeren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.