USA med nye sanksjoner mot Hizbollah

Nye terrorister fra Hizbollah er havnet i USAs søkelys.

Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)
Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)

Nye ledere i terrororganisasjonen Hizbollah ble i forrige uke satt på terrorlisten til USAs utenriksdepartement, melder Yedioth Aharonoth. I tillegg har det amerikanske finansdepartementet gitt forbud til amerikanske finansinstitusjoner mot å tilby noen tjenester til dem som står på svartelisten.

Den amerikanske regjeringen sanksjonerte en offiser i Hizbollah, flere finansmenn og operative ledere som skal ha arbeidet for å destabilisere Midtøsten gjennom Hizbollah. Blant dem som ble terrorlistet, er Haytham Ali Tabatabai, en offiser i Hizbollah. Han skal ha ledet Hizbollahs spesialstyrker og opererte i Syria. Nå mener det amerikanske utenriksdepartementet at Tabatabai befinner seg i Jemen. Hans handlinger i Syria og Jemen er en del av en større plan for å tilby trening, materiell og styrker for å støtte aktiviteter som destabiliserer regionen, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet.

Hizbollah-organisasjonen, som er basert i Libanon, har operert på åpent vis i Syria og sammen med shia-muslimske krigere i Irak. Hizbollah har støttet Syrias president, Bashar al-Assad, ved å skaffe trening, rådgiving og omfattende logistisk støtte. Hizbollah har også hjulpet Assads regjering å gjenvinne kontroll over områder i Syria som opprørere hadde erobret.

I 2012 innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, for å ha hjulpet det syriske regimet å slå ned på demonstrasjoner mot regjeringen.

Forrige artikkelSør-Korea viser interesse for israelsk overvåkningssatelitt
Neste artikkel– Israel vil knuse Hamas fullstendig i en eventuell ny krig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.