Home Hizbollah USA med nye sanksjoner mot Hizbollah

USA med nye sanksjoner mot Hizbollah

Nye terrorister fra Hizbollah er havnet i USAs søkelys.

Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)
Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)

Nye ledere i terrororganisasjonen Hizbollah ble i forrige uke satt på terrorlisten til USAs utenriksdepartement, melder Yedioth Aharonoth. I tillegg har det amerikanske finansdepartementet gitt forbud til amerikanske finansinstitusjoner mot å tilby noen tjenester til dem som står på svartelisten.

Den amerikanske regjeringen sanksjonerte en offiser i Hizbollah, flere finansmenn og operative ledere som skal ha arbeidet for å destabilisere Midtøsten gjennom Hizbollah. Blant dem som ble terrorlistet, er Haytham Ali Tabatabai, en offiser i Hizbollah. Han skal ha ledet Hizbollahs spesialstyrker og opererte i Syria. Nå mener det amerikanske utenriksdepartementet at Tabatabai befinner seg i Jemen. Hans handlinger i Syria og Jemen er en del av en større plan for å tilby trening, materiell og styrker for å støtte aktiviteter som destabiliserer regionen, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet.

Hizbollah-organisasjonen, som er basert i Libanon, har operert på åpent vis i Syria og sammen med shia-muslimske krigere i Irak. Hizbollah har støttet Syrias president, Bashar al-Assad, ved å skaffe trening, rådgiving og omfattende logistisk støtte. Hizbollah har også hjulpet Assads regjering å gjenvinne kontroll over områder i Syria som opprørere hadde erobret.

I 2012 innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, for å ha hjulpet det syriske regimet å slå ned på demonstrasjoner mot regjeringen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart