USA med nye sanksjoner mot Hizbollah

Nye terrorister fra Hizbollah er havnet i USAs søkelys.
Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)
Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)

Nye ledere i terrororganisasjonen Hizbollah ble i forrige uke satt på terrorlisten til USAs utenriksdepartement, melder Yedioth Aharonoth. I tillegg har det amerikanske finansdepartementet gitt forbud til amerikanske finansinstitusjoner mot å tilby noen tjenester til dem som står på svartelisten.

Den amerikanske regjeringen sanksjonerte en offiser i Hizbollah, flere finansmenn og operative ledere som skal ha arbeidet for å destabilisere Midtøsten gjennom Hizbollah. Blant dem som ble terrorlistet, er Haytham Ali Tabatabai, en offiser i Hizbollah. Han skal ha ledet Hizbollahs spesialstyrker og opererte i Syria. Nå mener det amerikanske utenriksdepartementet at Tabatabai befinner seg i Jemen. Hans handlinger i Syria og Jemen er en del av en større plan for å tilby trening, materiell og styrker for å støtte aktiviteter som destabiliserer regionen, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet.

Hizbollah-organisasjonen, som er basert i Libanon, har operert på åpent vis i Syria og sammen med shia-muslimske krigere i Irak. Hizbollah har støttet Syrias president, Bashar al-Assad, ved å skaffe trening, rådgiving og omfattende logistisk støtte. Hizbollah har også hjulpet Assads regjering å gjenvinne kontroll over områder i Syria som opprørere hadde erobret.

I 2012 innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, for å ha hjulpet det syriske regimet å slå ned på demonstrasjoner mot regjeringen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise