Blir det fred i Midtøsten? – Ikke i min levetid

Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Michael Flynn. (Skjermdump: The Aspen Institute, YouTube)
Michael Flynn. (Skjermdump: The Aspen Institute, YouTube)

USAs nyvalgte president Donald Trump har utnevnt generalløytnant Michael Flynn som sin nasjonale sikkerhetsrådgiver. Flynn har blant annet bakgrunn som direktør for USAs militære etterretning.

I juli 2014, lenge før Flynn vant berømmelse som støttespiller for Donald Trump, ga Flynn et langt intervju til CNNs Evan Perez. I et kort segment snakket de om krigen mellom Israel og Hamas som pågikk da.

– Dette har pågått siden jeg var et barn. Og det vil fortsette så lenge mine barnebarn lever, sa Flynn. Senere spurte han seg selv: Blir det fred i Midtøsten? – Ikke i min levetid, svarte han.

Det beste USA kan gjøre er å prøve å påvirke i positiv retning, men til syvende og sist er det det arabiske samfunnet som må ordne opp i sine utfordringer, argumenterte generalen.

– Tenk om arbeidskraften, pengene og ingeniørkunsten som Hamas bruker til å bygge tunneler for å angripe, ble brukt til å skape jobber og bygge skoler og sykehus, sa Flynn.

Han trodde ikke israelerne hadde som mål for krigen å fjerne Hamas-regimet fullstendig.

– Dersom Hamas blir borte, vil vi sannsynligvis få noe mye verre, sa generalen.

Forrige artikkelIngen applaus for fredelig sameksistens med Israel hos Fatah
Neste artikkelDagens beste spørsmål
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.