Obama lot anti-israelsk resolusjon bli vedtatt i FNs sikkerhetsråd

USAs president Barack Obama talte til FNs generalforsamling 20. september 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
USAs president Barack Obama talte til FNs generalforsamling 20. september 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

FNs sikkerhetsråd har nettopp vedtatt en resolusjon som hevder alle israelske bosetninger på Vestbredden og i den østlige delen av Jerusalem har “ingen juridisk gyldighet og utgjør et klart brudd på folkeretten”. Resolusjonen ble vedtatt med 14 stemmer for. Ingen stemte imot, USA avsto fra å stemme.

Resolusjonsteksten ble tidligere denne uken presentert for medlemmene av Sikkerhetsrådet av Egypt, men landet trakk forslaget før det kom til avstemning.

I dag ble det kjent at New Zealand, Senegal, Venezuela og Malaysia ville ta opp igjen den samme teksten og kreve en avstemning i FNs sikkerhetsråd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er denne resolusjonen som nå har blitt vedtatt. Teksten kan du lese her.

USAs representant i sikkerhetsrådet, Samantha Power, har nettopp holdt tale etter avstemningen, og begrunnet hvorfor USA ikke la ned veto.

Hun la vekt på at teksten også inneholder krav til palestinerne om å stanse terror og vold mot israelere i tillegg til oppfordringer til og hylling av terror.

I Israel kommer det sterke reaksjoner på at Obama valgte å unnlate å nedlegge veto. Også i Obamas eget parti, Demokratene, har ledende politikere tatt avstand fra resolusjonen.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag