Hva sier Israels venstreside til FN-resolusjonen?

Opplever israelerne som kjemper for en tostatsløsning resolusjonen som en hjelp?

Hatnua-leder Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Hatnua-leder Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

23. desember vedtok FNs sikkerhetsråd resolusjon 2334. Obama-administrasjonen sier de unnlot å nedlegge veto fordi de er skuffet over Benjamin Netanyahu og hans regjerings politikk. Israels statsminister har sagt at han støtter en tostatsløsning, men amerikanerne mener han har tillatt vekst i bosetninger som gjør en tostatsløsning vanskelig.

Ikke uventet blir den sterkt bosetningskritiske resolusjonsteksten fordømt av den israelske høyresiden. Men hva med venstresiden? Hva med de israelske lederne som kjemper for en tostatsløsning?

Isaac Herzog, leder av Zionist Union og opposisjonslederen i Knesset, sier resolusjon 2334 gjør “stor skade”.

Tzipi Livni, tidligere utenriksminister som kjemper hardt for en tostatsløsning, sier resolusjonen “skader Israels interesser” og “skader Jerusalem”.

Yair Lapid, opposisjonspolitikeren som for tiden ligger best an på meningsmålingene, sier resolusjonen er “farlig”, “urettferdig” og en “hyklerisk handling”.

Ehud Barak sier resolusjonen er et “ydmykende slag mot Israel”.

Amos Yadlin, lederen for Tel Aviv Universitys Institute for National Security Studies, sier resolusjonen er “ekstremt problematisk for Israel og fredsprosessen”.

– Obama-administrasjonens nærmeste israelske allierte i å fremme fredsprosessen har alle fordømt resolusjonen som amerikanerne hevder vil styrke deres stilling, påpeker Hillel Neuer, direktør for UN Watch, i et brev til USAs FN-ambassadør Samantha Power.

Forrige artikkelDershowitz: – Fredsprosessen har blitt satt tilbake flere år
Neste artikkelDagsavisens krigsretorikk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.