Obama: Fortsatt et godt forhold til Israel

I et av sine siste intervjuer som president avviser Barack Obama at landets forhold til Israel er svekket.

Benjamin Netanyahu og Barack Obama har hatt et turbulent forhold. Her fra et møte i fjor. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu og Barack Obama har hatt et turbulent forhold. Her fra et møte i fjor. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Forholdet mellom USA og Israel, som har surnet gjennom Barack Obamas åtte år i Det hvite hus, nådde et bunnpunkt i slutten av desember, da USA ikke la ned veto mot en anti-israelsk FN-resolusjon. Resolusjonen slår fast at bosetningene har “ingen juridisk gyldighet og utgjør et klart brudd på folkeretten”.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte USAs opptreden for “skammelig” og beskyldte Obama-administrasjonen for å samarbeide med palestinerne for å få gjennom FN-resolusjonen. Det hvite hus har avvist anklagene.

I et av sine siste intervjuer som USAs president avviser Barack Obama at landets forhold til Israel er blitt nevneverdig svekket, til tross for den siste tids hendelser.

– Jeg tror ikke det skapte et stort sprik i forholdet mellom USA og Israel, sier Obama i et intervju med programmet “60 Minutes”. Intervjuet sendes først til søndag, men TV-kanalen CBS har allerede lekket litt av innholdet, ifølge Yedioth Ahronoth.

Heller ikke Netanyahus anklager og sterke ordbruk mener den avtroppende presidenten er et tegn på at forholdet har blitt noe spesielt dårligere.

– Det er ikke første gang Netanyahu har hisset seg opp i løpet av min presidenttid, sier Obama i intervjuet. Fredag har han sin siste dag som verdens mektigste mann, før Donald Trump overtar jobben.

Forrige artikkelKristiansand SVs kampsak for 2017: Boikotte jøder de mener bor på feil sted
Neste artikkelJødehater applauderer prestens boikottforslag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.