Obama: Fortsatt et godt forhold til Israel

I et av sine siste intervjuer som president avviser Barack Obama at landets forhold til Israel er svekket.
Benjamin Netanyahu og Barack Obama har hatt et turbulent forhold. Her fra et møte i fjor. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu og Barack Obama har hatt et turbulent forhold. Her fra et møte i fjor. (Foto: GPO)

Forholdet mellom USA og Israel, som har surnet gjennom Barack Obamas åtte år i Det hvite hus, nådde et bunnpunkt i slutten av desember, da USA ikke la ned veto mot en anti-israelsk FN-resolusjon. Resolusjonen slår fast at bosetningene har “ingen juridisk gyldighet og utgjør et klart brudd på folkeretten”.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte USAs opptreden for «skammelig» og beskyldte Obama-administrasjonen for å samarbeide med palestinerne for å få gjennom FN-resolusjonen. Det hvite hus har avvist anklagene.

I et av sine siste intervjuer som USAs president avviser Barack Obama at landets forhold til Israel er blitt nevneverdig svekket, til tross for den siste tids hendelser.

– Jeg tror ikke det skapte et stort sprik i forholdet mellom USA og Israel, sier Obama i et intervju med programmet «60 Minutes». Intervjuet sendes først til søndag, men TV-kanalen CBS har allerede lekket litt av innholdet, ifølge Yedioth Ahronoth.

Heller ikke Netanyahus anklager og sterke ordbruk mener den avtroppende presidenten er et tegn på at forholdet har blitt noe spesielt dårligere.

– Det er ikke første gang Netanyahu har hisset seg opp i løpet av min presidenttid, sier Obama i intervjuet. Fredag har han sin siste dag som verdens mektigste mann, før Donald Trump overtar jobben.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise