Avviser rykter om at ambassadeflyttingen er avlyst

Motstridende meldinger om flyttingen av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.
En arabisk avis skriver at Donald Trumps administrasjon har avlyst ambssadeflyttingen, men opplysningene avvises. (Foto: Max Goldberg)
En arabisk avis skriver at Donald Trumps administrasjon har avlyst ambssadeflyttingen, men opplysningene avvises. (Foto: Max Goldberg)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Onsdag skriver den London-baserte og arabisk-språklige avisen Asharq Al-Awsat at Trump-administrasjonen har lovet de palestinske selvstyremyndighetene at flyttingen av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem ikke lenger er på agendaen. Ifølge avisen skal myndighetene i Ramallah være svært lettet over beskjeden.

Nå skriver Avi Issacharoff i The Times of Israel at det slett ikke er gitt en slik lovnad fra den nye administrasjonen i USA. Han har en sentral kilde i den palestinske ledelsen, som avviser at det er gitt noe løfte fra den nyvalgte presidentens stab.

Donald Trump, som ble tatt i ed fredag 20. januar, lovet flere ganger i valgkampen at han ville flytte USAs ambassade til Jerusalem. Også etter at han ble valgt til USAs 45. president har det kommet sterke signaler om ambassadeflytting, men i det siste har administrasjonen antydet at det ikke er noe som kommer til å skje med det første. I et møte med pressen på mandag sa Trumps pressesjef Sean Spicer at “det ikke var tatt noen avgjørelse” med tanke på flytting av ambassaden.

Den fremtredende israelske ministeren Tzachi Hanegbi, som skal være tett på statsminister Benjamin Netanyahu, har kommentert opplysningene som kommer frem i avisen Asharq Al-Awsat til israelsk radio.

“Jeg antar at dette temaet vil bli diskutert i USA en god stund”, sier Hanegbi, som understreker at det ikke er første gang en president lover å flytte ambassaden.

Både Bill Clinton og George W. Bush kom med samme lovnad, men ord ble aldri til handling når de først kom til makten. Likevel tror han det vil skje denne gangen.

“Jeg har ingen tvil om at den endelige beslutningen vil bli annerledes enn hos tidligere administrasjoner som har kommet med det samme løftet, men det kan være flyttingen blir utført gradvis”, sier ministeren.

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise