Legger skylden på israelerne for at flytting av USAs ambassade drøyer

Marc Zell i Republicans Overseas mener det er Israel som forsinker flyttingen av USAs ambassade.

USAs ambassade til Israel er i dag i Tel Aviv. (Foto: US Embassy in Israel)
USAs ambassade til Israel ligger i dag i Tel Aviv. (Foto: US Embassy in Israel)

Leder for Republicans Overseas i Israel, Marc Zell, sier at Donald Trump drøyer med å flytte USAs ambassade til Jerusalem på grunn av israelske myndigheter.

Til avisen Ha’aretz sier Zell at han har fått opplysninger fra israelske og amerikanske kilder om at Trump har vært utvetydig i favør av å flytte ambassaden, og er det fortsatt, men at han er forsiktig på grunn av israelske tjenestemenns reservasjoner.

Marc Zell, som stod i spissen for Trumps valgkampanje i Israel, var til stede i Washington da Trump ble tatt i ed som USAs 45. president. Selv om ambassadeflyttingen er blitt trukket i tvil den siste tiden, er Zell overbevist om at flyttingen vil bli gjennomført.

Marc Zell (Skjermdump fra Youtube)
Marc Zell (Skjermdump fra Youtube/ILTV)

– Trump har gjentatte ganger uttalt at hans administrasjon vil respektere ønskene til den israelske regjeringen og landets innbyggere når det gjelder spørsmål om Israel og spesielt Jerusalem, sa republikaneren på lørdag.

Uttalelsene kom etter at han først la ut en Twitter-melding der han kritiserte den israelske regjeringen for manglende ryggrad i å presse frem en ambassadeflytting.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kontant avvist beskyldningene fra Zell.

– Dette er helt motsatt av virkeligheten. Israels posisjon i dette spørsmålet er velkjent: Jerusalem er Israels hovedstad og USAs ambassade, i likhet med alle andre ambassader, bør ligge i Jerusalem, skrev statsministeren i en pressemelding.

Under valgkampen nølte ikke Trump med å si at han vil flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, men etter at han kom til makten har retorikken ikke vært like krystallklar. I et intervju med TV-kanalen Fox News sa Trump nylig at det var alt for tidlig å snakke om flytting av ambassaden.

I et annet intervju sa den amerikanske presidenten at det er en sjanse for at ambassaden blir flyttet, men la samtidig til at saken har to sider. En avgjørelse rundt ambassadesspørsmålet skal snart være på plass.

Mens noen tror ambassadeflyttingen kan bidra til fred, frykter andre bråk.

Onsdag 15. februar skal statsminister Benjamin Netanyahu møte Trump i Det hvite hus.

Forrige artikkelPalestinerne raser mot FNs nye generalsekretær etter at han støttet jødenes tilknytning til Jerusalem
Neste artikkel21 prosent vekst i MIFFs Grasrotandel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.