– Angrepet sender et viktig budskap til slakteren fra Damaskus

Israelske ledere støtter USAs bombeangrep på Syria etter tirsdagens gassangrep på sivile.

En Tomahawk-missil fra det amerikanske fartøyet USS Porter er på vei mot en flybase i Syria. (Foto: Ford Williams/Flickr)
En Tomahawk-missil fra det amerikanske fartøyet USS Porter er på vei mot en flybase i Syria. (Foto: Ford Williams/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Natt til fredag skal USA ha gjennomført et omfattende missilangrep mot en flybase i Syria. Nesten 60 Tomahawk-missiler ble avfyrt fra to amerikanske marinefartøy i Middelhavet og førte til omfattende skader på den regimevennlige flybasen. Det er også kommet rapporter om at flere soldater på flybasen er blitt skadet eller drept.

Flere israelske ledere uttaler seg fredag morgen positivt om det amerikanske angrepet på nabolandet. De mener det sender et viktig signal etter det kjemiske angrepet mot sivile i Idlib på tirsdag. Både israelske og amerikanske myndigheter mener det syriske regimet var ansvarlig for gassangrepet. Minst 86 mennesker ble drept, 27 av dem barn, angivelig av nervegassen sarin, skriver Times of Israel.

– Både i ord og handling har president Trump i dag sendt en kraftig og klar beskjed om at spredning av kjemiske våpen ikke vil bli tolerert. Vi håper dette vil bli lagt merke til ikke bare i Damaskus, men også i Teheran, Pyongyang og i resten av verden, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse.

Den israelske hæren skal ha blitt varslet av amerikanske myndigheter før de gjennomførte bombeangrepet mot Syria. Den israelske presidenten Reuven Rivlin sier angrepet var “et passende svar på en slik utenkelig brutalitet og et eksempel for hele den frie verden”. Også opposisjonsleder Isaac Herzog støtter det amerikanske angrepet og skriver på Twitter at det kom “til rett tid og på rett plass”.

– Angrepet sender et viktig budskap til slakteren fra Damaskus, skriver han.

Reaksjonene i Israel har vært sterke etter gassangrepet. Rivlin trakk fram minnet om holocaust og mente Israel ikke kunne forbli likegyldig til gassing av sivile mennesker.

– Som et folk som overlevde de verste grusomheter, som stod opp fra asken og ble en sterk og trygg nasjon, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe de overlevende fra grusomhetene i Syria. Vi vet så alt for godt hvor farlig taushet kan være, og vi vil ikke forbli tause, uttalte presidenten etter tirsdagens kjemiske angrep.

Flere internasjonale ledere har støttet fredagens amerikanske angrep på Syria, mens Russland reagerer sterkt og mener angrepet skader forholdet deres til USA.

 

[youtube width=”480″ height=”366″]https://www.youtube.com/watch?v=XkebIYKqbLI[/youtube]

Forrige artikkelHamas hengte tre personer som var anklaget for å samarbeide med Israel
Neste artikkelFremskrittspartiets to nye setninger om Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.