Israelsk avis: Trump vil anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad

Donald Trump kan komme med en sensasjonell nyhet på sitt aller første besøk til Israel.

Trump og Netanyahu møttes i Det hvite hus i februar. Nå skal Trump komme til Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Trump og Netanyahu møttes i Det hvite hus i februar. Nå skal Trump møte Netanyahu i Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

USAs president Donald Trump kommer til å reverse mangeårig amerikansk politikk ved å anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth i torsdagens papirutgave. Avisen skriver at kunngjøringen vil komme i forbindelse med Trumps aller første besøk til Israel, som er ventet å skje i slutten av mai. Times of Israel siterer Yedioth Ahronoth i sin nettutgave.

Men til tross for at Trump vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, vil han ifølge avisen ikke flytte USAs ambassade til Jerusalem som tidligere lovet. På sitt besøk til Israel vil Trump også uttrykke støtte til etableringen av en palestinsk stat side om side ved Israel, i et forsøk på å fremme et regionalt fredsinitiativ.

Siden Israel erklærte uavhengighet i 1948 har det vært amerikansk politikk å ikke anerkjenne noen som en suveren part i noen deler av Jerusalem. Gjennom valgkampen lovet derimot Trump å anerkjenne Jerusalem og flytte landets ambassade dit, noe som førte til skarpe innvendinger fra palestinerne. Israel hevder hele Jerusalem er deres hovedstad, men palestinerne ønsker Øst-Jerusalem som sin hovedstad i en framtidig uavhengig palestinsk stat.

Avisen skriver at rundt 25 amerikanske tjenestemenn vil ankomme Israel torsdag for å starte planleggingen av det som blir Trumps alle første utenlandsreise som president. Det er ventet at Trump vil besøke Israel og de palestinske selvstyreområdene i slutten av mai eller i begynnelsen av juni. Ingen amerikansk president har besøkt Israel i løpet av sine første måneder i Det hvite hus.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).
Forrige artikkelRapport: USA vil øke bistanden til palestinerne
Neste artikkelIsrael skal ha bombet våpenlager nær Damaskus
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.