Donald Trump kommer til Israel i mai

Den amerikanske presidenten kommer for å promotere fred mellom Israel og palestinerne.
Trump kutter ikke i den militære bistanden til Netanyahu og Israel. Her fra et møte i Det hvite hus. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
I februar besøkte Netanyahu Trump i Det hvite hus. Nå kommer Trump til Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Det har vært rykter om det i noen uker, men nå er det blitt bekreftet av Det hvite hus. USAs president Donald Trump kommer den 22. mai for et 26-timers besøk i Israel og i de palestinske selvstyreområdene. I en pressemelding fra den amerikanske presidenten skriver Trump at han ønsker å bruke besøket til å promotere fred mellom Israel og palestinerne, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Trump kommer til å bli tatt imot av Israels president Reuven Rivlin og statsminister Benjamin Netanyahu og andre ministre på Ben-Gurion-flyplassen før turen går videre til Jerusalem. Der vil den amerikanske presidenten møte den israelske regjeringen. Etterpå vil turen gå videre til Betlehem hvor Trump skal diskutere den palestinske økonomien med palestinernes president Mahmoud Abbas.

Ifølge Ha’aretz skal utenriksdepartementet og sikkerhetstjenesten Shin Bet også forberede mulighetene for at den amerikanske presidenten vil besøke Vestmuren og Masada ved Dødehavet. Besøket kommer til å utløse et enormt sikkerhetsoppbud i den israelske hovedstaden. I tillegg til å promotere fred mellom Israel og palestinerne vil Trump også diskutere trusselen fra Iran og Den islamske stat.

Israel blir ikke første destinasjon på Trumps første utenlandstur som amerikansk president. Før han kommer til Israel skal Trump møte muslimske politikere og ledere i Saudi-Arabia. Også Obamas første utenlandstur gikk til Saudi-Arabia. En av årsakene til at Trump ønsker å legge sitt først besøk til Saudi-Arabia skal være for å at han ønsker å endre inntrykket av at han er anti-muslimsk.

Den israelske avisen Yedioth Ahronoth skrev i slutten av april at Trump kommer til å annonsere at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad under besøket.

Trump og Abbas møttes i det hvite hus onsdag 3. mai. (Foto: Facebook)
Trump og Abbas møttes i det hvite hus onsdag 3. mai. Nå møtes de igjen. (Foto: Facebook)

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise