Donald Trump kommer til Israel i mai

Den amerikanske presidenten kommer for å promotere fred mellom Israel og palestinerne.

Trump kutter ikke i den militære bistanden til Netanyahu og Israel. Her fra et møte i Det hvite hus. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
I februar besøkte Netanyahu Trump i Det hvite hus. Nå kommer Trump til Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det har vært rykter om det i noen uker, men nå er det blitt bekreftet av Det hvite hus. USAs president Donald Trump kommer den 22. mai for et 26-timers besøk i Israel og i de palestinske selvstyreområdene. I en pressemelding fra den amerikanske presidenten skriver Trump at han ønsker å bruke besøket til å promotere fred mellom Israel og palestinerne, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Trump kommer til å bli tatt imot av Israels president Reuven Rivlin og statsminister Benjamin Netanyahu og andre ministre på Ben-Gurion-flyplassen før turen går videre til Jerusalem. Der vil den amerikanske presidenten møte den israelske regjeringen. Etterpå vil turen gå videre til Betlehem hvor Trump skal diskutere den palestinske økonomien med palestinernes president Mahmoud Abbas.

Ifølge Ha’aretz skal utenriksdepartementet og sikkerhetstjenesten Shin Bet også forberede mulighetene for at den amerikanske presidenten vil besøke Vestmuren og Masada ved Dødehavet. Besøket kommer til å utløse et enormt sikkerhetsoppbud i den israelske hovedstaden. I tillegg til å promotere fred mellom Israel og palestinerne vil Trump også diskutere trusselen fra Iran og Den islamske stat.

Israel blir ikke første destinasjon på Trumps første utenlandstur som amerikansk president. Før han kommer til Israel skal Trump møte muslimske politikere og ledere i Saudi-Arabia. Også Obamas første utenlandstur gikk til Saudi-Arabia. En av årsakene til at Trump ønsker å legge sitt først besøk til Saudi-Arabia skal være for å at han ønsker å endre inntrykket av at han er anti-muslimsk.

Den israelske avisen Yedioth Ahronoth skrev i slutten av april at Trump kommer til å annonsere at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad under besøket.

Trump og Abbas møttes i det hvite hus onsdag 3. mai. (Foto: Facebook)
Trump og Abbas møttes i det hvite hus onsdag 3. mai. Nå møtes de igjen. (Foto: Facebook)

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.
Forrige artikkelPalestinsk toppleder avviser kravet fra Trump: Vi vil fortsatt lønne terrorister
Neste artikkelUngdomsskoleelever fikk høre Israels argumenter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.