Trumps timeplan i Israel

Hva skjer mandag og tirsdag?

USAs president Donald Trump besøker Israel på sin første utenlandstur. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)
Donald Trump er en populær mann i Israel. Her fra sitt Israel-besøk i 2017. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Omkring kl. 11.15 (alle tider i denne artikkelen oppgitt i norsk tid) mandag 22. mai lander Air Force One med Donald Trump og hans amerikanske delegasjon på Ben Gurion flyplass i Israel. Presidenten vil bli møtt på flyplassen av israelske ledere. Da Obama var på statsbesøk i Israel i mars 2013 var nesten hele den israelske regjeringen møtt fram.

 

Mandag 22. mai

Kl. 12.00 – Trumps første møte i Israel er med president Reuven Rivlin i presidentens bolig i Jerusalem.

Ettermiddag – Besøk ved hellige steder i Jerusalems gamleby, inkludert Vestmuren og Gravkirken.

Kl. 17.00 – Møte med statsminister Benjamin Netanyahu på King David Hotel. Det amerikanske følget har leid alle seks etasjer av hotellet.

Kl. 18.30 – Middag i statsministerboligen, hvor statslederne vil få selskap av sine koner Melania Trump og Sara Netanyahu.

Kl. 19.00 – Den amerikanske presidentens reisefølge spiser middag med forsvarsminister Avigdor Lieberman på King David Hotel.

 

Tirsdag 23. mai

Tirsdag morgen – Trump drar til Betlehem hvor han møter PA-president Mahmoud Abbas. Han besøker muligens Fødselskirken.

Kl. 12.00 – Kransenedlegging ved Yad Vashem Holocaust-museum.

Kl. 13.00 – Trump taler på Israel Museum.

Kl. 15.00 – Trump forlater Israel og Air Force One tar av på vei til Italia.

Forrige artikkelBrende: – “Ny dynamikk” når det gjelder fangelønn
Neste artikkelTel Aviv en av de mest veganvennlige byene i verden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.