– Det føles fantastisk å være her i Israel

Donald Trump sa han ønsket en framtid uten terror og vold da han landet i Israel.
Det ble en hjertelig mottakelse i Israel for Trump og førstedamen. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og kona Sara tok imot Donald Trump og kona Melania i mai 2017. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Mandag formiddag norsk tid landet USAs president Donald Trump, førstedame Melania Trump og resten av reisefølget på rundt 900 mennesker i Israel for et 26 timers besøk i regionen. Under mottakelsen på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv snakket Trump om hvor takknemlig han var over å ha blitt invitert til Israel.

– Det føles fantastisk å være her i Israel. Jeg er dypt takknemlig over deres invitasjon og beæret over å få lov til å være her. Mitt besøk her er en bekreftelse å de ubrytelige bånd mellom USA og staten Israel, fortalte Trump på flyplassen.

Den amerikanske presidenten pratet varmt om Israel og hvordan landet har utviklet seg gjennom årene. Han snakket videre om at han ønsket å skape en ny framtid for regionen hvor barn og barnebarn kunne vokse opp uten vold og terror.

– Gjennom min reise de siste dager har jeg fått fornyet håp, fortalte Trump, som før besøket til Israel møtte arabiske og muslimske ledere i Saudi-Arabia.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte også på mottakelsen. Han snakket om at Israel strekker ut et hånd om fred til alle sine naboer, også palestinerne.

– Vi ønsker en fred hvor den jødiske staten blir anerkjent og Israels sikkerhet er ivaretatt, fortalte Netanyahu, som ser frem til å jobbe med Trump i årene fremover.

– Jeg er trygg på at under ditt lederskap vil båndene mellom USA og Israel bli enda bedre og enda sterkere, sa den israelske statsministeren.

Etter mottakelsen på flyplassen gikk turen videre til Jerusalem. Der skal Trump i møte med Israels president Reuven Rivlin, statsminister Benjamin Netanyahu og resten av regjeringen. Etter planen skal Trump også besøke Vestmuren i Jerusalem. Det vil i så fall være første gang en sittende amerikansk president besøker stedet.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise