Her gjør Donald Trump noe historisk

Aldri tidligere har en sittende amerikansk president besøkt Vestmuren i Jerusalem.

USAs president Donald Trump besøkte den jødiske helligdommen Vestmuren. (Foto: Skjermdump Twitter)
USAs president Donald Trump besøkte den jødiske helligdommen Vestmuren i sommer. (Foto: Skjermdump Twitter)

Mandag ettermiddag besøkte USAs president Donald Trump og flere i hans følge Vestmuren i Jerusalem. Han ble dermed den første sittende amerikanske presidenten til å besøke den jødiske helligdommen. Barack Obama besøkte stedet da han var presidentkandidat, men ingen har tidligere vært der som president.

– Dette er av stor betydning for jøder i Israel og over hele verden, kommenterte studioet til nyhetskanalen i24NEWS under deres direktesending av begivenheten.

Vestmuren er en del av en gammel støttemur hvor det første og andre jødiske templet sto. Etter romernes ødelegges av tempelet rundt år 70 har denne gjenværende delen vært regnet som jødedommens helligste sted. I Vesten har muren ofte blitt omtalt som Klagemuren. Det er vanlig å skrive ned en bønn og legge den inn i muren. Også Trump la en lapp inn i muren under sitt besøk.

Tidligere på dagen sa Trump at det var fantastisk å være i Israel. Besøket varer i 26 timer og den amerikanske presidenten skal møte statsledere både i Israel og i de palestinske selvstyreområdene. Hele programmet til Trump kan du se her.

Trump la inn en bønnelapp i muren. (Foto: Skjermdump Twitter)
Tradisjonen tro la Trump inn en bønnelapp i murens sprekker. (Foto: Skjermdump Twitter)
Forrige artikkel– Det føles fantastisk å være her i Israel
Neste artikkelNetanyahu fordømmer terroren i Manchester
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -