Her gjør Donald Trump noe historisk

Aldri tidligere har en sittende amerikansk president besøkt Vestmuren i Jerusalem.
USAs president Donald Trump besøkte den jødiske helligdommen Vestmuren. (Foto: Skjermdump Twitter)
USAs president Donald Trump besøkte den jødiske helligdommen Vestmuren i sommer. (Foto: Skjermdump Twitter)

Mandag ettermiddag besøkte USAs president Donald Trump og flere i hans følge Vestmuren i Jerusalem. Han ble dermed den første sittende amerikanske presidenten til å besøke den jødiske helligdommen. Barack Obama besøkte stedet da han var presidentkandidat, men ingen har tidligere vært der som president.

– Dette er av stor betydning for jøder i Israel og over hele verden, kommenterte studioet til nyhetskanalen i24NEWS under deres direktesending av begivenheten.

Vestmuren er en del av en gammel støttemur hvor det første og andre jødiske templet sto. Etter romernes ødelegges av tempelet rundt år 70 har denne gjenværende delen vært regnet som jødedommens helligste sted. I Vesten har muren ofte blitt omtalt som Klagemuren. Det er vanlig å skrive ned en bønn og legge den inn i muren. Også Trump la en lapp inn i muren under sitt besøk.

Tidligere på dagen sa Trump at det var fantastisk å være i Israel. Besøket varer i 26 timer og den amerikanske presidenten skal møte statsledere både i Israel og i de palestinske selvstyreområdene. Hele programmet til Trump kan du se her.

Trump la inn en bønnelapp i muren. (Foto: Skjermdump Twitter)
Tradisjonen tro la Trump inn en bønnelapp i murens sprekker. (Foto: Skjermdump Twitter)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise