Donald Trump skrøt uhemmet av Israel

Den amerikanske presidenten lovet at USA alltid vil stå ved Israels side.
I sin avslutningstale i Israel skrøt Trump av Israel. Netanyahu likte det han hørte. (Foto: Haim Zach)
At Trump trakk USA ut av Iran-avtalen, sees på som en stor utenrikspolitisk seier for Netanyahu. (Foto: Haim Zach)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I sin siste tale før avreise skrøt USAs president Donald Trump uhemmet av Israel og landets innbyggere. Den amerikanske presidenten sa blant annet at Jerusalem er en hellig by og at dens skjønnhet og kulturarv er som ingen annen på jorden.

– Forbindelsen det jødiske folket har til dette hellige land er evig. Jeg lover at min administrasjon alltid vil stå ved Israels side, sa Trump, til stor applaus fra tilhørerne.

Videre talte Trump om at han drømte om en framtid hvor kristne, jødiske og muslimske barn kunne vokse opp i harmoni. Han snakket også mye om Iran og at Israel var trygg så lenge han satt ved makten. USA ville aldri la Iran få atomvåpen.

– Irans ledere roper om Israels ødeleggelse. Ikke med Donald J. Trump, nei, sa den amerikanske presidenten, til trampeklapp fra gjestene som var invitert til å høre på.

Trump kom også med et stikk til sin forgjenger, Barack Obama, som hadde et langt mer anstrengt forhold til Israel og statsminister Benjamin Netanyahu. Trump sa at forholdet mellom USA og Israel var langt bedre nå som han var blitt president.

Netanyahu takker Trump for besøket. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Trump takker for seg før han går ombord i presidentflyet Air Force One. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Israelske kommentatorer sier talen til Trump var svært pro-Israel, samtidig som de mener det var lite konkret innhold og ingen planer for et fredsinitiativ ble presentert.

Det ble heller ikke noen anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad eller annonsert en flytting av USAs ambassade fra Tel Aviv, som mange håpet på.

Trump ankom Israel mandag formiddag for et 26 timers besøk i regionen. Han har tilbragt mesteparten av tiden i Israel og møtt israelske ledere, men tirsdag var han også i møte med palestinernes president Mahmoud Abbas i Betlehem.

I løpet av besøket besøkte Trump blant annet Vestmuren, Den hellige gravs kirke, holocaust-historiemuseet Yad Vashem og det israelske museum. Den amerikanske presidenten og resten av følget forlot Israel like etter klokken 15 norsk tid. Turen går nå til Italia hvor Trump skal møte pave Frans i Vatikanet og videre til Belgia.

Her kan du se hele Trumps avslutningstale;

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise