Trump flytter ikke USAs ambassade til Jerusalem

USAs president har bestemt seg for å ikke flytte USAs ambassade i denne omgang.

Donald Trump og Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Donald Trump og Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Torsdag kveld norsk tid signerte USAs president Donald Trump en utsettelsesordre for flytting av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Kongressen i USA bestemte allerede i 1995 at landets ambassade skulle flyttes til Israels hovedstad, men amerikanske presidenter har hatt en mulighet til å legge ned en utsettelse på seks måneder om gangen. Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama benyttet seg alle av denne muligheten. Nå har også Trump gjort det.

Dermed går han foreløpig tilbake på løftet han ga i valgkampen. Da sa Trump at hvis han kom til makten, skulle han flytte USAs ambassade til Jerusalem. Men etter at han ble valgt til USAs 45. president har tonen endret seg. Likevel har han ved flere anledninger holdt døren åpen for å flytte ambassaden, helt frem til avgjørelsen i dag.

– Selv om president Donald J. Trump har utsatt flyttingen av USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, må ingen vurdere denne avgjørelsen som en tilbaketrekking av presidentens sterke støtte til Israel, eller en svekkelse av alliansen mellom USA og Israel, sier Det hvite hus i en uttalelse gjengitt av Times of Israel.

Til tross for at Trump i dag signerte en utsettelse av flyttingen, sier Det hvite hus i en pressemelding at presidenten fortsatt er innstilt på å innfri valgløftet sitt.

– President Trump tok denne beslutningen for å maksimere sjansene for å forhandle fram en avtale mellom Israel og palestinerne, og dermed oppfylle sine forpliktelser til å forsvare USAs nasjonale sikkerhetsinteresser. Men som han gjentatte ganger har sagt, har han til hensikt å flytte ambassaden. Det er ikke et spørsmål om det vil skje, bare når det vil skje, er budskapet fra det Det hvite hus torsdag kveld.

De skriver videre at tidspunktet for å flytte ambassaden ikke var riktig akkurat nå.

Forrige artikkelNekter å skifte navn på senter oppkalt etter terrorist som drepte 37 mennesker
Neste artikkelDanmark fryser all støtte til palestinske organisasjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.