Gjentok løftet om å flytte ambassaden

USAs visepresident Mike Pence sier president Trump fortsatt vil flytte USAs ambassade.

Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)
Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)

USAs visepresident Mike Pence lovet nok en gang at Trump-administrasjonen kom til å flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Pence gjentok løftet i en tale til kristne støttespillere av Israel i USA. Mange av dem er urolige over at president Donald Trump ikke har klart å innfri løftet han kom med i løpet av valgkampen.

– Til menn og kvinner i Christians United for Israel: Denne presidenten hører dere. Denne presidenten står sammen med dere. Og jeg lover dere at dagen vil komme da president Donald Trump flytter USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det er ikke et spørsmål om, men når, sa Pence til forsamlingen, ifølge Times of Israel.

Tidligere på dagen hadde pastor John Hagee, som startet den kristne bevegelsen, uttrykt bekymring over at Trump mistet troverdighet ved å ikke gjennomføre løftet.

– Å flytte til Jerusalem vil vise at presidenten står ved sine ord, sa Hagee.

Allerede i 1995 vedtok den amerikanske kongressen at ambassaden skulle flyttes til Jerusalem, men amerikanske presidenter har mulighet til å utsette flyttingen med seks måneder om gangen. Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama signerte alle utsettelser ved enhver anledning. I juni signerte Trump sin første utsettelse.

Det er ikke første gang Pence, som lenge har vært tett på det pro-israelske miljøet i USA, har sagt Trump vil innfri sitt løfte og flytte ambassaden til Israels hovedstad.

Forrige artikkelStore protester mot ny sikkerhetssjekk
Neste artikkelOpptøyene bekymrer Det hvite hus
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.