Gjentok løftet om å flytte ambassaden

Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)
Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

USAs visepresident Mike Pence lovet nok en gang at Trump-administrasjonen kom til å flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Pence gjentok løftet i en tale til kristne støttespillere av Israel i USA. Mange av dem er urolige over at president Donald Trump ikke har klart å innfri løftet han kom med i løpet av valgkampen.

– Til menn og kvinner i Christians United for Israel: Denne presidenten hører dere. Denne presidenten står sammen med dere. Og jeg lover dere at dagen vil komme da president Donald Trump flytter USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det er ikke et spørsmål om, men når, sa Pence til forsamlingen, ifølge Times of Israel.

Tidligere på dagen hadde pastor John Hagee, som startet den kristne bevegelsen, uttrykt bekymring over at Trump mistet troverdighet ved å ikke gjennomføre løftet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å flytte til Jerusalem vil vise at presidenten står ved sine ord, sa Hagee.

Allerede i 1995 vedtok den amerikanske kongressen at ambassaden skulle flyttes til Jerusalem, men amerikanske presidenter har mulighet til å utsette flyttingen med seks måneder om gangen. Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama signerte alle utsettelser ved enhver anledning. I juni signerte Trump sin første utsettelse.

Det er ikke første gang Pence, som lenge har vært tett på det pro-israelske miljøet i USA, har sagt Trump vil innfri sitt løfte og flytte ambassaden til Israels hovedstad.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag