– Jeg vil ikke puste samme luft som den terroristen

Donald Trumps tidligere sjefstrateg nektet å møte palestinernes president Mahmoud Abbas.

Etter et halvt år i jobben har Steve Bannon sluttet som sjefstrateg for Donald Trump. (Foto: Gage Skidmore/Flickr)
Etter et halvt år i jobben har Steve Bannon sluttet som sjefstrateg for Donald Trump. (Foto: Gage Skidmore/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Nylig trakk Steve Bannon seg fra jobben som Donald Trumps sjefstrateg. Etter at han forlot Det hvite hus har det kommet flere opplysninger om uenighet innad i Trump-administrasjonen om USAs Midtøsten-politikk. Blant annet skal Bannon ha prøvd å presse Trump til å gjennomføre valgløftet om å flytte USAs ambassade til Jerusalem. Den tidligere sjefstrategen skal også ha presset Trump til å være tøffere mot palestinernes president Mahmoud Abbas, skriver Times of Israel.

Dette skal Jared Kushner, Trumps svigersønn og spesialrådgiver, ha vært kritisk til.

Likevel fikk Bannon trolig gjennomslag for en tøffere tone overfor palestinernes president. Da Trump besøkte Israel og de palestinske selvstyreområdene i mai, skal han ha skreket «løgner» til Mahmoud Abbas i et lukket møte mellom partene. Trump skal ha anklaget Abbas og palestinske myndigheter for å drive med oppvigleri til vold og terror. Hendelsen skal ha sjokkert den palestinske presidenten og staben.

Da Abbas besøkte Det hvite hus noen uker tidligere var det uten den daværende sjefstrategen til stede. Bannon skal ha valgt å boikotte møtet med Abbas i protest.

– Jeg vil ikke puste i den samme luften som den terroristen, skal han ha skrevet i tekstmelding til en venn på den tiden.

Etter at han sluttet i jobben som Donald Trumps høyre hånd, har Steve Bannon gått tilbake som redaktør for det høyreorienterte politiske nettstedet Breitbart News.

Jared Kushner er utnevnt til rådgiver av sin svigerfar, Donald Trump, med fokus på Midtøsten. (Foto: Lori Berkowitz)
Jared Kushner skal ha vært uenig med Bannon i Midtøsten-politikken. (Foto: Lori Berkowitz)
Forrige artikkelHar du fått nok av terroren i Europa?
Neste artikkelIsrael i partiprogrammene 2017-2021
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.