Israelsk selskap skal lage prototype til Trumps Mexico-mur

Elta North America ble tildelt ett av fire anbud i konkurranse med over 200 selskaper.
Donald Trump er ikke lenger en like stor støttespiller av israelske bosetninger. (Foto: D. Myles Cullen/Flickr)
Donald Trump vil bygge en myr langs hele USAs grense mot Mexico. (Foto: D. Myles Cullen/Flickr)

Elta North America, et datterselskap til Israel Aerospace Industries, er utnevnt som ett av fire selskap som skal bygge en prototype av smarte systemer som skal være integrert i muren som USAs president Donald Trump ønsker å bygge mot Mexico.

Det israelske selskapet var et av fire selskaper som vant et anbud i konkurranse med over 200 bedrifter fra hele verden. Hvert av de fire selskapene vil få offentlig støtte på 2,5 til fire millioner kroner til å produsere sin prototype, skriver Yedioth Ahronot.

En mur på grensen mellom USA og Mexico har vært et av Trumps mest omtalte valgløfter. Trump ønsker en mur langs hele den 3200 kilometer lange grensen. Målet er at muren skal hindre ulovlige innvandrere og kriminelle fra å komme inn i USA.

Trump har tidligere brukt Israels mur langs den sørlige grensen mot Egypt som en suksesshistorie for å stoppe ulovlige innvandrere fra å komme inn i landet.

Muren mot Mexico er ventet å bli verdens største infrastruktur for sikkerhet og blir anslått til å koste et sted mellom 120 og 200 milliarder kroner.

Systemet som Elta North America skal lage prototype av er et avansert radarsystem for å identifisere både mennesker og kjøretøy langs grensen. Slike radarer utvikles allerede av Elta og blir solgt til det israelske forsvarsdepartementet og andre kunder.

Grensegjerdet langs den israelsk-egyptiske grensen. (Foto: Wikipedia)
Grensegjerdet langs den israelsk-egyptiske grensen. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise