Israelsk selskap skal lage prototype til Trumps Mexico-mur

Elta North America ble tildelt ett av fire anbud i konkurranse med over 200 selskaper.

Donald Trump er ikke lenger en like stor støttespiller av israelske bosetninger. (Foto: D. Myles Cullen/Flickr)
Donald Trump vil bygge en myr langs hele USAs grense mot Mexico. (Foto: D. Myles Cullen/Flickr)

Elta North America, et datterselskap til Israel Aerospace Industries, er utnevnt som ett av fire selskap som skal bygge en prototype av smarte systemer som skal være integrert i muren som USAs president Donald Trump ønsker å bygge mot Mexico.

Det israelske selskapet var et av fire selskaper som vant et anbud i konkurranse med over 200 bedrifter fra hele verden. Hvert av de fire selskapene vil få offentlig støtte på 2,5 til fire millioner kroner til å produsere sin prototype, skriver Yedioth Ahronot.

En mur på grensen mellom USA og Mexico har vært et av Trumps mest omtalte valgløfter. Trump ønsker en mur langs hele den 3200 kilometer lange grensen. Målet er at muren skal hindre ulovlige innvandrere og kriminelle fra å komme inn i USA.

Trump har tidligere brukt Israels mur langs den sørlige grensen mot Egypt som en suksesshistorie for å stoppe ulovlige innvandrere fra å komme inn i landet.

Muren mot Mexico er ventet å bli verdens største infrastruktur for sikkerhet og blir anslått til å koste et sted mellom 120 og 200 milliarder kroner.

Systemet som Elta North America skal lage prototype av er et avansert radarsystem for å identifisere både mennesker og kjøretøy langs grensen. Slike radarer utvikles allerede av Elta og blir solgt til det israelske forsvarsdepartementet og andre kunder.

Grensegjerdet langs den israelsk-egyptiske grensen. (Foto: Wikipedia)
Grensegjerdet langs den israelsk-egyptiske grensen. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelUnike fargebilder fra Det hellige land
Neste artikkelOgså i år er siktemålet for Kirkeuka en framtid uten en jødisk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.