Åpnet USAs første militærbase i Israel

Den amerikanske basen vil bli liggende inne i en eksisterende israelsk militærbase.

Den amerikanske hæren har åpnet sin første base på israelsk jord. Den israelske hæren var til stede under åpningsseremonien, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Åpningen av den amerikanske basen kommer i en tid hvor Israel står overfor en rekke regionale trusler, spesielt fra erkefienden Iran. Det israelske forsvaret sier etableringen av en amerikansk base sender en melding til Israels fiender.

Militærbasen, som er lokalisert inne på en eksisterende israelsk militærbase, vil ha en permanent tilstedeværelse av flere titalls amerikanske soldater. De skal ha i oppgave å operere en felles israelsk-amerikansk radar, utplassert for ti år siden.

Radaren skal identifisere trusler mot Israel fra Midtøsten. Amerikanske soldater har også tidligere jobbet med radaren, men nå skal de operere den på permanent basis. Basen vil være en del av rakettskjoldet som USA og Israel har utviklet sammen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise