Åpnet USAs første militærbase i Israel

Den amerikanske basen vil bli liggende inne i en eksisterende israelsk militærbase.

Den amerikanske hæren har åpnet sin første base på israelsk jord. Den israelske hæren var til stede under åpningsseremonien, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Åpningen av den amerikanske basen kommer i en tid hvor Israel står overfor en rekke regionale trusler, spesielt fra erkefienden Iran. Det israelske forsvaret sier etableringen av en amerikansk base sender en melding til Israels fiender.

Militærbasen, som er lokalisert inne på en eksisterende israelsk militærbase, vil ha en permanent tilstedeværelse av flere titalls amerikanske soldater. De skal ha i oppgave å operere en felles israelsk-amerikansk radar, utplassert for ti år siden.

Radaren skal identifisere trusler mot Israel fra Midtøsten. Amerikanske soldater har også tidligere jobbet med radaren, men nå skal de operere den på permanent basis. Basen vil være en del av rakettskjoldet som USA og Israel har utviklet sammen.

Forrige artikkelSlår katedraldørene opp for provokatører bak ulovlige aksjoner og gir overskuddet til konspirasjonsleder
Neste artikkelHva ville du sagt om denne plakaten møtte deg på rådhuset ditt?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.