Mike Pence besøker Israel i desember

USAs visepresident vil diskutere mulighetene for en fredsavtale med Netanyahu og Abbas.
Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)
Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)

USAs visepresident Mike Pence vil i desember reise til Israel og Egypt. Reisen skjer på forespørsel fra USAs president Donald Trump, skriver avisen Times of Israel.

Kunngjøringen kom i Washington under en solidaritetsmiddag for Midtøstens kristne. I en tale til forsamlingen sa Pence at han vil spre et budskap på turen om at land i Midtøsten må «avslutte forfølgelsen av kristne og andre religiøse minoriteter».

Noen mener Israel er den eneste trygge havnen for kristne i Midtøsten.

Visepresidenten besøker Israel under den jødiske høytiden Hanukka. Der vil han diskutere muligheter for en fredsavtale i separate møter med statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas, ifølge Det hvite hus.

Det er også ventet at Pence kommer til å ta opp USAs holdning til atomavtalen med Iran under besøket i Israel. Han vil trolig også snakke om Israels romprogram.

Pence skal også møte Egypts president Abdel-Fattah el-Sissi på turen. De to skal diskutere sikkerhetssamarbeidet mellom USA og Egypt. I tillegg planlegger Pence å møte religiøse ledere for å diskutere situasjonen for Midtøstens religiøse minoriteter.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise