Mike Pence besøker Israel i desember

USAs visepresident vil diskutere mulighetene for en fredsavtale med Netanyahu og Abbas.

Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)
Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)

USAs visepresident Mike Pence vil i desember reise til Israel og Egypt. Reisen skjer på forespørsel fra USAs president Donald Trump, skriver avisen Times of Israel.

Kunngjøringen kom i Washington under en solidaritetsmiddag for Midtøstens kristne. I en tale til forsamlingen sa Pence at han vil spre et budskap på turen om at land i Midtøsten må «avslutte forfølgelsen av kristne og andre religiøse minoriteter».

Noen mener Israel er den eneste trygge havnen for kristne i Midtøsten.

Visepresidenten besøker Israel under den jødiske høytiden Hanukka. Der vil han diskutere muligheter for en fredsavtale i separate møter med statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas, ifølge Det hvite hus.

Det er også ventet at Pence kommer til å ta opp USAs holdning til atomavtalen med Iran under besøket i Israel. Han vil trolig også snakke om Israels romprogram.

Pence skal også møte Egypts president Abdel-Fattah el-Sissi på turen. De to skal diskutere sikkerhetssamarbeidet mellom USA og Egypt. I tillegg planlegger Pence å møte religiøse ledere for å diskutere situasjonen for Midtøstens religiøse minoriteter.

Forrige artikkelFagforbundets grusomme diskriminering
Neste artikkelNorske forfattere med bok om Israel på engelsk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.