– Obama må gi tilbake Nobelprisen sin

Yair Lapid i den israelske opposisjonen reagerer sterkt på nye avsløringer om Barack Obama og Hizbollah.
USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

For å sikre en atomavtale med Iran sørget Obama-administrasjonen for å hindre en etterforskning av våpen- og narkotikahandel i regi av den Iran-allierte Hizbollah-organisasjonen.

Nyheten fra det amerikanske nettstedet Politico vekker sterke reaksjoner i Israel.

– Dersom saken er korrekt, må Obama gi tilbake sin Nobelpris, sier Yair Lapid, leder i det israelske opposisjonspartiet Yesh Atid.

– Israel advarte gjentatte ganger mot at det skulle gjøres noen kobling mellom atomavtalen og anti-terror arbeid, og særlig når det gjelder bekjempelse av Hizbollah, sier Lapid

– Helt frem til Obama-administrasjonen bekjempet hver amerikansk president terror uten kompromiss, skriver Tzachi Hanegbi, minister for regionalt samarbeid. Han er ikke overrasket over avsløringen, fordi han mener Obama var «fast innstilt på å gi Iran legitimitet for enhver pris».

– Det var klart at USA var villig til å gjøre hva som helst for å få en avtale, inkludert å ignorere iransk terror som tok livet av hundrevis av amerikanere og israelere og hundretusener av syrere, sier Michael Oren, statssekretær ved statsministerens kontor og Israels tidligere ambassadør i Washington.

– Er det fortsatt noen som tviler på at Obama var dårlig for Israel og Trump er bedre for oss? spør kommunikasjonsminister Ayoob Kara på Twitter.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRadiogudstjenesten ble misbrukt til Jerusalem-propaganda
Neste artikkelFinn Iunkers ekstremisme
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise