– Obama må gi tilbake Nobelprisen sin

Yair Lapid i den israelske opposisjonen reagerer sterkt på nye avsløringer om Barack Obama og Hizbollah.

USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

For å sikre en atomavtale med Iran sørget Obama-administrasjonen for å hindre en etterforskning av våpen- og narkotikahandel i regi av den Iran-allierte Hizbollah-organisasjonen.

Nyheten fra det amerikanske nettstedet Politico vekker sterke reaksjoner i Israel.

– Dersom saken er korrekt, må Obama gi tilbake sin Nobelpris, sier Yair Lapid, leder i det israelske opposisjonspartiet Yesh Atid.

– Israel advarte gjentatte ganger mot at det skulle gjøres noen kobling mellom atomavtalen og anti-terror arbeid, og særlig når det gjelder bekjempelse av Hizbollah, sier Lapid

– Helt frem til Obama-administrasjonen bekjempet hver amerikansk president terror uten kompromiss, skriver Tzachi Hanegbi, minister for regionalt samarbeid. Han er ikke overrasket over avsløringen, fordi han mener Obama var «fast innstilt på å gi Iran legitimitet for enhver pris».

– Det var klart at USA var villig til å gjøre hva som helst for å få en avtale, inkludert å ignorere iransk terror som tok livet av hundrevis av amerikanere og israelere og hundretusener av syrere, sier Michael Oren, statssekretær ved statsministerens kontor og Israels tidligere ambassadør i Washington.

– Er det fortsatt noen som tviler på at Obama var dårlig for Israel og Trump er bedre for oss? spør kommunikasjonsminister Ayoob Kara på Twitter.

Forrige artikkelRadiogudstjenesten ble misbrukt til Jerusalem-propaganda
Neste artikkelFinn Iunkers ekstremisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.