Pence: USA flytter ambassade til Jerusalem innen utgangen av 2019

– En av de viktigste avgjørelsene i zionismens historie, sa statsminister Benjamin Netanyahu.

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker USAs visepresident Mike Pence velkommen til Jerusalem 22. januar 2018. (Foto: Haim Zach, GPO, flickr)
Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker USAs visepresident Mike Pence velkommen til Jerusalem 22. januar 2018. (Foto: Haim Zach, GPO, flickr)

USAs visepresident Mike Pence talte mandag 22. januar i Knesset.

– I ukene som kommer vil vår administrasjon framskynde våre planer om å åpne en ambassade i Jerusalem og ambassaden vil åpne før utgangen av neste år, sa Pence til stående applaus fra Knesset-medlemmene. For å få til en rask flytting har USA mulighet for å gi konsulatet i Jerusalem offisiell status som ambassade, så kan flere ambassadefunksjoner flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem på sikt. Det er ventet at en ambassadeflytting vil ta flere år dersom det innebærer betydelig nybygging.

– Ved endelig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad har USA valgt fakta fremfor fiksjon, sa Pence.

Visepresidenten oppmuntret palestinske ledere til å komme til forhandlinger.

– Fred kan bare komme ved dialog, sa Pence.

Forrige artikkelSynes det er utrygt å gå med kippa
Neste artikkel– USA vil aldri la Iran få atombomben
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.