Amerikanske politikere tar til orde for å øke den militære bistanden til Israel

Mener trusselen fra Iran viser at det er behov for å øke den rekordstore støtten.
Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet mot angrep. (Foto: IDF)
Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet. (Foto: IDF)

Flere amerikanske senatorer, som nylig kom hjem fra en reise til Israel, ønsker nå å øke den militære bistanden til Israel. USA gir 300 milliarder kroner i støtte til Israel over en tiårsperiode, som blant annet går til utviklingen av det israelske rakettforsvaret Iron Dome, skriver Ha’aretz.

Ønsket om å øke bistanden til Israel er tverrpolitisk. Den Demokratiske senatoren Chris Coons mener at den økte spenningen i regionen viser at det er behov for å øke den økonomiske støtten til Israel. Han trekker spesielt fram krigen i Syria og Irans forsøk på å infiltrere israelsk luftrom med drone.

USA gir militær bistand til flere land i Midtøsten, men Israel som nærmeste alliert får klart mest. Landene signerte i september 2016 avtalen som gir Israel 300 milliarder kroner i militær bistand over de neste ti årene. Det var den største hjelpepakken i USAs historie, men den ble ikke gitt uten at den israelske regjeringen måtte inngå flere kompromisser.

Donald Trump har tidligere signalisert at han ønsker å kutte i amerikansk støtte til land i Midtøsten, men han har fredet bistanden som Israel får.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise