Amerikanske politikere tar til orde for å øke den militære bistanden til Israel

Mener trusselen fra Iran viser at det er behov for å øke den rekordstore støtten.

Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet mot angrep. (Foto: IDF)
Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Flere amerikanske senatorer, som nylig kom hjem fra en reise til Israel, ønsker nå å øke den militære bistanden til Israel. USA gir 300 milliarder kroner i støtte til Israel over en tiårsperiode, som blant annet går til utviklingen av det israelske rakettforsvaret Iron Dome, skriver Ha’aretz.

Ønsket om å øke bistanden til Israel er tverrpolitisk. Den Demokratiske senatoren Chris Coons mener at den økte spenningen i regionen viser at det er behov for å øke den økonomiske støtten til Israel. Han trekker spesielt fram krigen i Syria og Irans forsøk på å infiltrere israelsk luftrom med drone.

USA gir militær bistand til flere land i Midtøsten, men Israel som nærmeste alliert får klart mest. Landene signerte i september 2016 avtalen som gir Israel 300 milliarder kroner i militær bistand over de neste ti årene. Det var den største hjelpepakken i USAs historie, men den ble ikke gitt uten at den israelske regjeringen måtte inngå flere kompromisser.

Donald Trump har tidligere signalisert at han ønsker å kutte i amerikansk støtte til land i Midtøsten, men han har fredet bistanden som Israel får.

Forrige artikkelIsraelske satellittbilder skal vise at Iran bygger ny militærbase i Syria
Neste artikkelAvis: Trumps fredsplan kan innebære anerkjennelse av en palestinsk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.