Trump vurderer å komme til Israel for åpningen av Jerusalem-ambassaden

Den amerikanske presidenten sier han kommer hvis han får muligheten til det.
Trump og Netanyahu holdt en felles pressekonferanse etter møtet mellom dem. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Trump og Netanyahu svarte på spørsmål fra pressen før møtet. Bildet er fra møtet deres i fjor. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

USAs president Donald Trump sier at han kanskje kommer til Israel i mai. Da åpnes den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem, samtidig som Israel feirer sitt 70-årsjubileum, skriver Times of Israel.

– Kanskje kommer jeg. Kanskje. Vi ser på mulighetene. Hvis jeg kan, så vil jeg komme, svarte Trump da han ble spurt av en journalist om han ville klippe snoren ved åpningen av den nye ambassaden.

Uttalelsen kom da Trump møtte pressen før et møte med Benjamin Netanyahu i Det hvite hus. Det er kun tre måneder siden Trump ga ordre om at arbeidet med å flytte ambassaden skulle starte. USA har allerede et konsulat i Jerusalem som i første omgang vil bli brukt som ambassade.

Netanyahu benyttet anledningen til nok en gang å takke Trump for sin beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Den israelske statsministeren sa også at det var noe som aldri kom til å bli glemt av det jødiske folk.

– President. Dette vil bli husket av vårt folk gjennom tidene. Andre snakket om det, men du gjorde alvor av det, sa Netanyahu, som er i USA i forbindelse med AIPAC Policy Conference 2018.

Flere enn 18.000 amerikanske Israel-venner og over to tredeler av representantene i den amerikanske Kongressen deltar på årets konferanse.

Trump var i mai i fjor på et 26-timers statsbesøk til Israel.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise