Trump vurderer å komme til Israel for åpningen av Jerusalem-ambassaden

Den amerikanske presidenten sier han kommer hvis han får muligheten til det.

Trump og Netanyahu holdt en felles pressekonferanse etter møtet mellom dem. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Trump og Netanyahu svarte på spørsmål fra pressen før møtet. Bildet er fra møtet deres i fjor. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

USAs president Donald Trump sier at han kanskje kommer til Israel i mai. Da åpnes den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem, samtidig som Israel feirer sitt 70-årsjubileum, skriver Times of Israel.

– Kanskje kommer jeg. Kanskje. Vi ser på mulighetene. Hvis jeg kan, så vil jeg komme, svarte Trump da han ble spurt av en journalist om han ville klippe snoren ved åpningen av den nye ambassaden.

Uttalelsen kom da Trump møtte pressen før et møte med Benjamin Netanyahu i Det hvite hus. Det er kun tre måneder siden Trump ga ordre om at arbeidet med å flytte ambassaden skulle starte. USA har allerede et konsulat i Jerusalem som i første omgang vil bli brukt som ambassade.

Netanyahu benyttet anledningen til nok en gang å takke Trump for sin beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Den israelske statsministeren sa også at det var noe som aldri kom til å bli glemt av det jødiske folk.

– President. Dette vil bli husket av vårt folk gjennom tidene. Andre snakket om det, men du gjorde alvor av det, sa Netanyahu, som er i USA i forbindelse med AIPAC Policy Conference 2018.

Flere enn 18.000 amerikanske Israel-venner og over to tredeler av representantene i den amerikanske Kongressen deltar på årets konferanse.

Trump var i mai i fjor på et 26-timers statsbesøk til Israel.

Forrige artikkelLO vil ha fagbevegelsene i andre land med på å utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat
Neste artikkelHan elsker norsk laks og fanger Israel-hatere i Twitter-garnet sitt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.