Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trump vurderer å komme til Israel for åpningen av Jerusalem-ambassaden

Trump og Netanyahu holdt en felles pressekonferanse etter møtet mellom dem. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Trump og Netanyahu svarte på spørsmål fra pressen før møtet. Bildet er fra møtet deres i fjor. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Den amerikanske presidenten sier han kommer hvis han får muligheten til det.

USAs president Donald Trump sier at han kanskje kommer til Israel i mai. Da åpnes den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem, samtidig som Israel feirer sitt 70-årsjubileum, skriver Times of Israel.

– Kanskje kommer jeg. Kanskje. Vi ser på mulighetene. Hvis jeg kan, så vil jeg komme, svarte Trump da han ble spurt av en journalist om han ville klippe snoren ved åpningen av den nye ambassaden.

Uttalelsen kom da Trump møtte pressen før et møte med Benjamin Netanyahu i Det hvite hus. Det er kun tre måneder siden Trump ga ordre om at arbeidet med å flytte ambassaden skulle starte. USA har allerede et konsulat i Jerusalem som i første omgang vil bli brukt som ambassade.

Netanyahu benyttet anledningen til nok en gang å takke Trump for sin beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Den israelske statsministeren sa også at det var noe som aldri kom til å bli glemt av det jødiske folk.

– President. Dette vil bli husket av vårt folk gjennom tidene. Andre snakket om det, men du gjorde alvor av det, sa Netanyahu, som er i USA i forbindelse med AIPAC Policy Conference 2018.

Flere enn 18.000 amerikanske Israel-venner og over to tredeler av representantene i den amerikanske Kongressen deltar på årets konferanse.

Trump var i mai i fjor på et 26-timers statsbesøk til Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart