USA styrker Israels forsvarsevne

- Vi takker våre gode venner i USA, sier Israels forsvarsminister.
Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Den amerikanske kongressen har vedtatt en kraftig økning i støtten til det israelske rakettforsvaret. Støtten økes med 1,2 milliarder til 5,5 milliarder kroner. Midlene er til utvikling av rakettforsvaret, skriver Jerusalem Post.

– Jeg er glad og stolt over å kunne kunngjøre at den amerikanske kongressen har godkjent en rekordsum til Israels rakettforsvar-program: 5,5 milliarder kroner i 2018, sier Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman.

Pengene fra USA vil gå til videreutvikling av rakettforsvaret Iron Dome, Davids Slynge og Arrow 3. Til sammen gir systemene Israel en beskyttende paraply som kan møte truslene fra kort- og mellomdistanserakettene til terrorgrupper på Gaza og Hizbollah, samt iranske ballistiske missiler.

Den nyeste utgaven av Arrow 3-systemet, som skal testes ut i Alaska i USA til sommeren, antas å kunne avskjære innkommende raketter på en mye høyere høyde og lengre unna israelsk territorium enn tidligere.

Økningen i den økonomiske støtten fra USA vil også bli brukt til flere tester av systemet. Rakettforsvaret skal beskytte både Israel og USA fra angrep.

– Jeg vil takke vår gode venn USA, som har investert 50 milliarder kroner for å beskytte himmelen over Israel. Vi er takknemlig for støtten og den kompromissløse forpliktelsen til Israels sikkerhet fra USAs administrasjon og kongress, sier den israelske forsvarsministeren i en uttalelse.

Flere amerikanske senatorer besøkte Israel tidligere i år. Etter besøket tok flere til orde for å øke den militære støtten til Israel, blant annet som følge av trusselen fra Iran og deres støttespillere.

Terror-rakett fra Hamas blir stanset av Iron Dome over Ashkelon 10. juli 2014. (Foto: Haim Zach, GPO)
En rakett fra Hamas blir stanset av Iron Dome over Ashkelon 10. juli 2014. (Foto: Haim Zach, GPO)


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise