– Vi må få folk til å gå fra å bry seg til å gjøre noe

Howard Kohr, direktør for AIPAC, åpnet AIPAC-konferansen i Washington søndag morgen.

Howard Kohr, direktør for AIPAC. (Foto: Bjarte Bjellås, MIFF)
Howard Kohr, direktør for AIPAC. (Foto: Bjarte Bjellås, MIFF)

– Israels motstandere tror at vi vil gi etter, når vi blir utsatt for press, men det vet ikke hva vi er laget av, sa Kohr.

Han oppmuntret 18.000 AIPAC-delegater til å engasjere seg på ulike måter politisk, og få venner og familie til å engasjere seg.

Den demokratiske ordføreren i District of Columbia, Muriel Bowser, ønsket delegatene velkommen og varslet at hun i løpet av året kommer til å reise til Israel får å knytte nærmere forbindelse mellom den amerikanske hovedstaden.

– Vi beundrer Israel, sa Juan Orlando Hernandez president i Honduras i den første panelsamtalen. Etter at Honduras varslet at de vil flytte ambassaden til Jerusalem mistet de en viktig oppgave i FN-systemet. Men Hernandez er ikke lei seg for det, for å flytte ambassaden var det rette å gjøre. Han bekreftet nok en gang at ambassaden vil åpne i Jerusalem.

José Ulisses Correia e Silva, statsminister i Cape Verde, fortalte om den jødiske historien i landet sitt og et nylig statsbesøk i Israel.

– Min regjering er veldig interessert i å utvide det diplomatiske og politiske samarbeidet med Israel, og åpne en ambassade i Israel så snart som mulig, sa Correia e Silva.

Viorica Dăncilă, statsminister i Romania, fikk stående applaus da hun varslet at landet kommer til å flytte sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

– Vi kommer til å fortsette å være den sterkeste stemmen i Europa for Israel og det jødiske folk, avsluttet Dăncilă.

AIPAC Policy Conference har plenumssamlinger søndag og mandag morgen og kveld, pluss tirsdag morgen. Disse samlingene kan samle opptil 18.000 mennesker. På ettermiddagen søndag og mandag kan man velge mellom en mengde ulike seminarer i fem ulike bolker.

Forrige artikkelMIFF i Washington
Neste artikkelTerror-rakett fra Gaza ødela israelsk bolighus nord for Tel Aviv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.