– PA kan betale for helsetjenester, men prioriterer å betale terrorister

– Vi vil ikke støtte et slikt system, sier USAs utsending til den israelsk-palestinske konflikten.

Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)

Jason Greenblatt, som er president Donald Trumps «spesialrepresentant for internasjonale forhandlinger» kritiserer palestinske myndigheter for å prioritere økonomisk belønning av terrorister framfor helsetjenester til sine egne innbyggere.

I en Twitter-melding publisert 15. mai med lenke til en rapport fra Palestinian Media Watch om hvordan palestinske ledere velger behandling på israelske sykehus, men nekter vanlige palestinere å gjøre det, skriver han følgende: – En god rapport for alle som tror PA har avsluttet medisinsk behandling for palestinere i Israel. Hva med den vanlige palestineren? PA kan godt klare å betale sykehusregningene dersom de ikke gir dollar til terrorister for deres “lønn for å drepe”-program. Grav dypere, folkens – alt er ikke slik det synes å være.

I et svar to dager senere til journalist Barak Ravid i israelske Channel 13 skriver Greenblatt:

– Palestinske myndigheter kan enkelt betale sine egne sykehusregninger ved å avslutte oppflammende utbetalinger til terrorister/deres familier og [i stedet] bruke dollarene på omsorg for sitt eget folk.

– Selv om palestinske myndigheter nekter å betale regninger for helsetjenester til sitt eget folk, fortsetter deres egne høytstående ledere – til og med folk som har truet med terrorangrep mot Israel – å motta behandling i israelske sykehus. Dette viser bare hykleriet i PAs holdning. Høytstående tjenestemenn og terrorister blir tatt hånd om, mens vanlige palestinere blir satt i stikken. Hvis noen ønsker å legge skylden på USA for denne situasjonen må de sjekke sine fakta på ny, utdyper Greenblatt i en uttalelse til Israel Hayom.

Forrige artikkelMIFF inspirerte söta bror
Neste artikkelIslendinger vender ryggen til haterne og dobler medlemstallet i MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.