Israel vurderer å stenge grensen for Tlaib og Omar

– Israel kan komme til å stenge grensen for de demokratiske kongressmedlemmene Ilhan Omar og Rashida Tlaib, sier diplomatiske kilder til israelske medier torsdag.

Rashida Tlaib og Ilhan Omar. (Foto: Wikimedia Commons)

Lørdag 17. august skal de to amerikanske kongressmedlemmene Ilhan Omar og Rashida Tlaib etter planen komme til Israel. Frem til torsdag morgen var det generelt antatt at Israel ikke ville legge hindringer for besøket, skriver Times of Israel. Senest i juli sa Israels ambassadør Ron Dermer at Israel ikke ville nekte noen medlemmer av Kongressen innreise i Israel.

Nå kommer det andre signaler. Onsdag holdt statsminister Benjamin Netanyahu møter om saken med sine nærmeste rådgivere. Det er en mulighet at et politisk besøk blir avvist, men at Tlaib, som har slektninger på Vestbredden, får lov til å komme inn for å treffe dem.

Omar og Tlaib har uttrykt støtte til boikott av Israel. Derfor kan de bli nektet innreise etter en israelsk lov fra 2017. Den som sier at utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll, kan bli nektet innreise.

Ifølge amerikanske og israelske medier skal president Donald Trump ha ønsket at Israel bruker denne loven til å nekte de demokratiske politikerne innreise.

Oppdatering: Noen timer etter at MIFF publiserte denne saken, la president Trump ut følgende Tweet. Vi tar også med noen reaksjoner.

Oppdatering 2 kl. 16.56 torsdag 15. august: Det blir nettopp bekreftet fra israelske myndigheter at Tlaib og Omar vil bli nektet adgang.

Forrige artikkelLieberman er sterk og på vippen
Neste artikkelKom til høyaktuelt MIFF Forum i Oslo
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.