Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel vurderer å stenge grensen for Tlaib og Omar

Rashida Tlaib og Ilhan Omar. (Foto: Wikimedia Commons)
- Israel kan komme til å stenge grensen for de demokratiske kongressmedlemmene Ilhan Omar og Rashida Tlaib, sier diplomatiske kilder til israelske medier torsdag.

Lørdag 17. august skal de to amerikanske kongressmedlemmene Ilhan Omar og Rashida Tlaib etter planen komme til Israel. Frem til torsdag morgen var det generelt antatt at Israel ikke ville legge hindringer for besøket, skriver Times of Israel. Senest i juli sa Israels ambassadør Ron Dermer at Israel ikke ville nekte noen medlemmer av Kongressen innreise i Israel.

Nå kommer det andre signaler. Onsdag holdt statsminister Benjamin Netanyahu møter om saken med sine nærmeste rådgivere. Det er en mulighet at et politisk besøk blir avvist, men at Tlaib, som har slektninger på Vestbredden, får lov til å komme inn for å treffe dem.

Omar og Tlaib har uttrykt støtte til boikott av Israel. Derfor kan de bli nektet innreise etter en israelsk lov fra 2017. Den som sier at utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll, kan bli nektet innreise.

Ifølge amerikanske og israelske medier skal president Donald Trump ha ønsket at Israel bruker denne loven til å nekte de demokratiske politikerne innreise.

Oppdatering: Noen timer etter at MIFF publiserte denne saken, la president Trump ut følgende Tweet. Vi tar også med noen reaksjoner.

Oppdatering 2 kl. 16.56 torsdag 15. august: Det blir nettopp bekreftet fra israelske myndigheter at Tlaib og Omar vil bli nektet adgang.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1162000480681287683


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart