Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Jødene i Israel elsker ham som om han er Gud som kommer for andre gang

USAs president Donald Trump besøker Israel på sin første utenlandstur. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)
Donald Trump er en populær mann i Israel. Her fra sitt Israel-besøk i 2017. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)
President Donald Trump gjentvitrer ros om seg selv «som den beste presidenten for Israel i verdenshistorien».

USAs president vendte tilbake til Israel på Twitter onsdag 21. august. I tre twittermeldinger siterer han Wayne Allyn Root, en amerikansk konservativ forfatter og radiovert. Ifølge presidenten skal Root ha sagt:

«President Trump er den beste presidenten for jøder og Israel i verdenshistorien, ikke bare i Amerika, han er den beste presidenten for Israel i verdenshistorien… og det jødiske folket i Israel elsker ham… som om han er Israels konge. De elsker ham som han er Gud som kommer for andre gang… Men amerikanske jøder kjenner ham ikke og liker ham ikke. De vet ikke en gang hva de gjør eller sier lenger. Det er uforståelig! Men det er ok, hvis han fortsetter å gjøre det han gjør, er han bra for alle jøder, sorte, homofile, alle. Og det er viktig, han er bra for alle i Amerika som ønsker en jobb.»

Yair Netanyahu, sønn av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, har svart på meldingen med disse ordene: «Vi elsker president Trump i Israel! Den beste vennen det jødiske folket noen gang hadde i Det hvite hus! Takk!»

Tirsdag 20. august kritiserte Trump amerikanske jøder som stemmer på Demokratene. «Jeg synes det viser enten en total mangel på kunnskap eller stor illojalitet,» sa Trump til reportere i Det hvite hus.

Trumps uttalelse ble fordømt av en rekke jødiske grupper i USA.

– Amerikanske jøder har som alle amerikanere ulike politiske syn og politiske prioriteringer. Trumps vurdering av deres kunnskap eller lojalitet, basert på deres partitilhørighet, er upassende, uønsket og ganske enkelt farlig, sa David Harris, leder for American Jewish Committee.

82 prosent av jødiske israelere har tillit til at Trump «gjør det rette i globale spørsmål», viste en meningsmåling fra Pew i oktober 2018. (69 prosent i den israelske befolkningen totalt sett.) I 25 land som deltok i meningsmålingen var det kun 27 prosent som hadde tillit til Trump.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1164138795475881986
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1164138796205654016
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1164138797220671488

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart