– Jødene i Israel elsker ham som om han er Gud som kommer for andre gang

President Donald Trump gjentvitrer ros om seg selv «som den beste presidenten for Israel i verdenshistorien».

USAs president Donald Trump besøker Israel på sin første utenlandstur. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)
Donald Trump er en populær mann i Israel. Her fra sitt Israel-besøk i 2017. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)

USAs president vendte tilbake til Israel på Twitter onsdag 21. august. I tre twittermeldinger siterer han Wayne Allyn Root, en amerikansk konservativ forfatter og radiovert. Ifølge presidenten skal Root ha sagt:

«President Trump er den beste presidenten for jøder og Israel i verdenshistorien, ikke bare i Amerika, han er den beste presidenten for Israel i verdenshistorien… og det jødiske folket i Israel elsker ham… som om han er Israels konge. De elsker ham som han er Gud som kommer for andre gang… Men amerikanske jøder kjenner ham ikke og liker ham ikke. De vet ikke en gang hva de gjør eller sier lenger. Det er uforståelig! Men det er ok, hvis han fortsetter å gjøre det han gjør, er han bra for alle jøder, sorte, homofile, alle. Og det er viktig, han er bra for alle i Amerika som ønsker en jobb.»

Yair Netanyahu, sønn av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, har svart på meldingen med disse ordene: «Vi elsker president Trump i Israel! Den beste vennen det jødiske folket noen gang hadde i Det hvite hus! Takk!»

Tirsdag 20. august kritiserte Trump amerikanske jøder som stemmer på Demokratene. «Jeg synes det viser enten en total mangel på kunnskap eller stor illojalitet,» sa Trump til reportere i Det hvite hus.

Trumps uttalelse ble fordømt av en rekke jødiske grupper i USA.

– Amerikanske jøder har som alle amerikanere ulike politiske syn og politiske prioriteringer. Trumps vurdering av deres kunnskap eller lojalitet, basert på deres partitilhørighet, er upassende, uønsket og ganske enkelt farlig, sa David Harris, leder for American Jewish Committee.

82 prosent av jødiske israelere har tillit til at Trump «gjør det rette i globale spørsmål», viste en meningsmåling fra Pew i oktober 2018. (69 prosent i den israelske befolkningen totalt sett.) I 25 land som deltok i meningsmålingen var det kun 27 prosent som hadde tillit til Trump.

Forrige artikkelHvorfor du ikke kan ta tallet for «palestinske flyktninger» alvorlig
Neste artikkelNye rakettangrep fra Gazastripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.