– Jeg ser mørke skyer over den amerikanske støtten til Israel

Tidligere senator Joe Lieberman er bekymret for den tverrpolitiske støtten til Israel.

Den tidligere visepresidentkandidaten Joe Lieberman er bekymret for USAs støtte til Israel. (Foto: Andrew Kaufmann/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tidligere senator Joe Lieberman, Demokratenes visepresidentkandidat under Al Gore ved valget i 2000, advarer om at «mørke skyer samler seg» over den amerikanske støtten til Israel. Uttalelsen fra den tidligere politikeren kom under en tale på Herzl-konferansen i Jerusalem, skriver Jerusalem Post.

– Etter min mening så kollapser ikke den tverrpolitiske støtten til Israel, men den endrer seg og det er deler av det politiske spekteret i USA hvor støtten til Israel er betydelig svekket. Jeg er en optimist av natur, men jeg ser at stormskyer samler seg, fortalte en bekymret Lieberman på konferansen.

Det er spesielt blant liberale, Demokrater og yngre mennesker – den såkalte millenniumsgenerasjonen – at støtten til Israel forvitrer. Lieberman er bekymret over at flere av Demokratenes presidentkandidater, som Elizabeth Warren, Pete Buttigieg og Bernie Sanders, har uttalt at de vil revurdere USAs militære bistand til Israel. Sanders, som i likhet med Lieberman er jødisk, har også uttalt at han ønsker å gi deler av Israel-støtten til Gaza.

– Det som er mest bekymringsfullt med disse uttalelsene er ikke at de utfordrer deler av israelsk politikk. Det har skjedd i amerikansk politikk i lang tid. Det er sunt og det vil fortsette, sa Liebermann og fortsatte:

– Den illevarslende og oppsiktsvekkende faktoren her er at amerikanske presidentkandidater truer med å holde tilbake amerikansk bistand til Israel. Dette frykter jeg er en refleksjon av hva de hører blant potensielle velgere i primærvalget, sa den tidligere visepresidentkandidaten avslutningsvis.

Da Lieberman ble valgt til Al Gores visepresidentkandidat ble han den første jøden nominert til en slik posisjon. I dag er han leder av en tverrpolitisk interesseorganisasjon som heter United Against Nuclear Iran (UANI).

Forrige artikkelSett ditt navn under MIFFs internasjonale protest mot Oslos boikottplaner
Neste artikkelPlutselig nektet Schibsted-avisene å trykke dette bildet i MIFFs annonse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.