– Jeg ser mørke skyer over den amerikanske støtten til Israel

Tidligere senator Joe Lieberman er bekymret for den tverrpolitiske støtten til Israel.
Den tidligere visepresidentkandidaten Joe Lieberman er bekymret for USAs støtte til Israel. (Foto: Andrew Kaufmann/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tidligere senator Joe Lieberman, Demokratenes visepresidentkandidat under Al Gore ved valget i 2000, advarer om at «mørke skyer samler seg» over den amerikanske støtten til Israel. Uttalelsen fra den tidligere politikeren kom under en tale på Herzl-konferansen i Jerusalem, skriver Jerusalem Post.

– Etter min mening så kollapser ikke den tverrpolitiske støtten til Israel, men den endrer seg og det er deler av det politiske spekteret i USA hvor støtten til Israel er betydelig svekket. Jeg er en optimist av natur, men jeg ser at stormskyer samler seg, fortalte en bekymret Lieberman på konferansen.

Det er spesielt blant liberale, Demokrater og yngre mennesker – den såkalte millenniumsgenerasjonen – at støtten til Israel forvitrer. Lieberman er bekymret over at flere av Demokratenes presidentkandidater, som Elizabeth Warren, Pete Buttigieg og Bernie Sanders, har uttalt at de vil revurdere USAs militære bistand til Israel. Sanders, som i likhet med Lieberman er jødisk, har også uttalt at han ønsker å gi deler av Israel-støtten til Gaza.

– Det som er mest bekymringsfullt med disse uttalelsene er ikke at de utfordrer deler av israelsk politikk. Det har skjedd i amerikansk politikk i lang tid. Det er sunt og det vil fortsette, sa Liebermann og fortsatte:

– Den illevarslende og oppsiktsvekkende faktoren her er at amerikanske presidentkandidater truer med å holde tilbake amerikansk bistand til Israel. Dette frykter jeg er en refleksjon av hva de hører blant potensielle velgere i primærvalget, sa den tidligere visepresidentkandidaten avslutningsvis.

Da Lieberman ble valgt til Al Gores visepresidentkandidat ble han den første jøden nominert til en slik posisjon. I dag er han leder av en tverrpolitisk interesseorganisasjon som heter United Against Nuclear Iran (UANI).

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise