– Jeg vil gå tilbake på Trumps politikk om bosetninger

Hva sier de demokratiske presidentkandidatene om Israel?

Elizabeth Warren. (Foto: United States Senate)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Nomiasjonskampen i det demokratiske partiet i USA er i full gang. I valgkampen har flere av kandidatene signalisert hvordan de vil forholde seg til Israel og Trumps politikk overfor Israel.

Bosetningene
Senator Elizabeth Warren sier hun vil reversere Trumps politikk når det gjelder bosetningene. “Fortsatt utvidelse av israelske bosetninger og økt normalisering av forslag fra Israel om å annektere deler av eller hele Vestbredden er de største truslene mot tostatsløsningen,” sier Warren til New York Times, ifølge Israel Hayom.

– Jeg vil gjøre klart at israelske bosetninger bryter folkeretten, fortsetter hun.

– Dersom Israels regjering fortsetter med tiltak for å annektere Vestbredden, må USA gjøre det klart at vår bistand ikke skal brukes til å støtte slik annektering, sier Warren.

Senator Bernie Sanders truer med å holde tilbake amerikansk bistand til Israel dersom Israel annekterer eller utvider bosetninger.

Ambassaden i Jerusalem
Tidligere visepresident Joe Biden, tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg, senator Amy Klobuchar og senator Michael Bennet har varslet at de ønsker å beholde USAs ambassade i Jerusalem. Trump flyttet USAs ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad i mai 2018.

Bernie Sanders sier det kan være aktuelt å flytte ambassaden tilbake til Tel Aviv dersom Israel fortsetter med “utvidelse av bosetningene, utvisninger og husødeleggelser som undergraver sjansene for en fredsavtale”.

Warren sier ambassadens framtidige plassering må avklares etter forhandlinger mellom israelere og palestinere.

Iran-avtalen
Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Bernie Sanders, Elizabeth Warren og Tom Steyer sier de vil vende tilbake til amerikansk overholdelse av Iran-avtalen fra 2015. Trump trakk USA fra avtalen i mai 2018.

Forrige artikkelPåstår Hamas vil slutte med ballong-terroren
Neste artikkel94% av palestinerne avviser Trumps fredsplan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.