– Enhver som bruker sin politiske bevegelse til å demonisere Israel er ikke en venn av Israel

AIPAC-sjef Howard Kohr mener den tverrpolitiske støtten til Israel er truet.

Howard Kohr advarte om at det finnes krefter i USA som truer den tverrpolitiske støtten til Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)

Under åpningen av AIPAC-konferansen 2020 i Washington sa AIPAC-direktør Howard Kohr at det i dag er en økende trussel mot USAs langvarige og tverrpolitiske støtte til Israel. Han viste til at det finnes politikere og krefter i USA som truer det amerikanske vennskapet til Israel, blant annet med å true med å bruke amerikansk bistand som et pressmiddel mot Israel.

– Gjennom flere tiår har vi bygget en bred og tverrpolitisk støtte til Israel. Denne støtten, som består av både demokrater og republikanere, har stått fast uansett hvem som har vært president. Men i dag er dette fundamentet i fare for å bli ødelagt på en måte det aldri har vært tidligere, advarte Kohr.

AIPAC er en tverrpolitisk interesseorganisasjon som har som formål å fremme Israels interesser i amerikansk politikk. 18.000 delegater deltar på konferansen. Noen støtter Demokratene, andre støtter Republikanerne. Kohr advarte – uten å nevne noen med navn – at det finnes politikere og politiske bevegelser som i dag truer den langvarige amerikanske støtten til Israel.

– De sier de støtter Israels rett til å eksistere, men det er ikke opp til debatt. Israel eksisterer, sa AIPAC-direktøren, før han fortsette med å advare:

– De sier de støtter Israels rett til å forsvare seg selv, men hver gang Israel forsvarer seg selv fordømmer de Israel. De er raske til å dømme Israel for den fastlåste situasjonen i Midtøsten, men det trengs to parter for å kunne forhandle. Palestinerne vil ikke engang komme til forhandlingsbordet.

Kohr sa videre at Israel ikke har råd til å ha falske venner.

– La meg si det rett ut: Enhver som bruker sin politiske bevegelse til å demonisere Israel er ikke en venn av Israel, sa han til stor applaus fra salen.

Avslutningsvis takket AIPAC-direktøren USAs president Donald Trump og hans administrasjon for alt de har gjort for Israel. Han takket også ledende demokrater og republikanere for deres årelange støtte til den jødiske staten.

– Israel ville vært svakere, mer isolert og mer utsatt uten USAs støtte.

Forrige artikkel– Det som skjedde i Trøndelag er meget beklagelig
Neste artikkel– Jeg vil aldri la Iran få atomvåpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.