– Ingen amerikansk president har gjort mer for Israel enn Donald Trump

USAs visepresident Mike Pence advarte mot å bytte ut president Donald Trump.

USAs visepresident Mike Pence ba om at Donald Trump fikk fire nye år i Det hvite hus. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

USAs visepresident Mike Pence talte til forsamlingen på AIPAC-konferansen i Washington mandag 2. mars. Han startet med å hilse fra president Trump.

– Jeg skal hilse dere alle fra president Trump. Det er fantastisk å være her igjen, sa Pence innledningsvis. Pence har talt på alle AIPAC-konferanser siden han ble visepresident. Han fortsatte med å skryte av alt Trump har gjort for Israel i løpet av sin periode som president.

– President Trump har gjentatte ganger vist at han står på Israels side. Han anerkjente Israels suverenitet over Golanhøyden. Han avviste gamle dogmer da han sa at israelske bosetninger på Vestbredden ikke er ulovlige. Og han flyttet ambassaden til Jerusalem – Israels hovedstad, sa Pence til applaus fra de 18.000 i salen.

Pence nevnte også fredsplanen som Trump-administrasjonen har lansert.

– Den er den mest seriøse og realistiske planen som noensinne er presentert. Den kan føre til at både israelerne og palestinerne i regionen får det tryggere og bedre, fortalte visepresidenten, som sa videre at president Trump viste lederskap med å drepe den iranske generalen Qasem Soleimani.

– Soleimani var en terrorist. Trump fjernet en terrorist. Det er slik lederskap ser ut. Det er lederskap under president Trump, fortalte visepresident Pence.

Pence kritiserte den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders for hans uttalelser mot Israel og AIPAC.

Visepresidenten tok også opp økende antisemittisme i USA og resten av verden. Han sa også at antisemittismen i dag ofte vises som hat mot Israel.

– Det er standpunktet til den amerikanske regjeringen at antisionisme er antisemittisme, sa Pence, og fikk stor applaus fra AIPAC-delegatene.

Pence brukte også anledningen til å kritisere den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders for hans utspill mot både AIPAC og Israel.

– Den mest pro-israelske presidenten i USAs historie må ikke byttes ut med en som angriper Israel. Derfor trenger vi fire nye år med med president Donald Trump i Det hvite hus, sa visepresidenten før han avsluttet med å si:

– USA og Israel er mer enn bare venner. Vi er familie.

Forrige artikkel– Som president vil jeg alltid støtte Israel
Neste artikkelNetanyahu: – Mitt livs største seier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.