– Jeg vil aldri la Iran få atomvåpen

Benjamin Netanyahu talte til AIPAC via videolink fra Jerusalem.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC-konferansen i Washington søndag. På grunn av valget i Israel 2. mars talte Netanyahu til de 18.000 deltakerne på AIPAC via videolink fra Jerusalem.

– På min vakt vil Iran aldri få tilgang på atomvåpen, sa Netanyahu.

Den israelske statsministeren pekte også på Iran-støttede Hizbollah i Libanon, som han mener er den nest største trusselen mot Israel etter et Iran med atomvåpen. Han pekte på Hizbollahs iver etter å få tilgang på presisjonsstyrte raketter.

– Vi gjør alt vi kan for å forhindre at Hizbollah får tilgang på presisjonsstyrte raketter, som har mulighet til å treffe mål langt inne i Israel, fortalte han.

Netanyahu snakket også om at Israels forhold til den arabiske og muslimske verden stadig blir bedre. I dag er det kun et lite antall land Israel ikke har noen kontakt med.

– Vi ser i dag en normalisering i forholdet til arabiske land. De respekterer vår styrke, vår økonomi og vår innovasjon. Det er den beste veien til fred. Fred gjennom styrke, sa Netanyahu.

Også han politiske rival, Benny Gantz fra partiet Blue and White, talte til AIPAC via videolink fra Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise