– Jeg vil aldri la Iran få atomvåpen

Benjamin Netanyahu talte til AIPAC via videolink fra Jerusalem.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC-konferansen i Washington søndag. På grunn av valget i Israel 2. mars talte Netanyahu til de 18.000 deltakerne på AIPAC via videolink fra Jerusalem.

– På min vakt vil Iran aldri få tilgang på atomvåpen, sa Netanyahu.

Den israelske statsministeren pekte også på Iran-støttede Hizbollah i Libanon, som han mener er den nest største trusselen mot Israel etter et Iran med atomvåpen. Han pekte på Hizbollahs iver etter å få tilgang på presisjonsstyrte raketter.

– Vi gjør alt vi kan for å forhindre at Hizbollah får tilgang på presisjonsstyrte raketter, som har mulighet til å treffe mål langt inne i Israel, fortalte han.

Netanyahu snakket også om at Israels forhold til den arabiske og muslimske verden stadig blir bedre. I dag er det kun et lite antall land Israel ikke har noen kontakt med.

– Vi ser i dag en normalisering i forholdet til arabiske land. De respekterer vår styrke, vår økonomi og vår innovasjon. Det er den beste veien til fred. Fred gjennom styrke, sa Netanyahu.

Også han politiske rival, Benny Gantz fra partiet Blue and White, talte til AIPAC via videolink fra Israel.

Forrige artikkel– Enhver som bruker sin politiske bevegelse til å demonisere Israel er ikke en venn av Israel
Neste artikkelAftenposten og NRK fortier viktig detalj og lager skremselspropaganda om Jordan-dalen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.