Biden valgte pro-israelsk visepresidentkandidat

Kamala Harris vokste opp med å samle inn penger til treplanting i Israel.

Senator Kamala Harris i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i november 2017. (Foto: Amos Ben Gershom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden kunngjorde tirsdag 11. august at han har valgt senator Kamala Harris som sin visepresidentkandidat, skriver Times of Israel. Det er første gang en svart kvinne er visepresidentkandidat.

Når det kommer til Israel-politikken gjenspeiler 55-åringens holdninger mer eller mindre mainstream demokratiske tanker de siste ti årene. Harris støtter en tostatsløsning som løsning på den israelsk-palestinske konflikt og tror på et robust forhold mellom USA og Israel, inkludert videreføring av amerikansk militærhjelp til den jødiske staten.

I motsetning til noen av de mer liberale medlemmene i det demokratiske partiet, som senator Bernie Sanders og kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez, har hun ikke gått bort fra partiets tradisjonelt støttende holdning til Israel, eller oppfordret til noen endringer i forholdet mellom de to landene.

I likhet med de flest andre demokrater er hun for atomavtalen med Iran.

I november 2017 møtte hun statsminister Benjamin Netanyahu under et besøk i Israel. I april 2019, da senatoren var med i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, sa støtteapparatet hennes at «det å støtte Israel er en sentral del av hvem hun er».

Mens deler av det demokratiske partiet har blitt stadig mer kritisk til Israel, noen har også uttalt at de ønsker å bruke landets militærstøtte til å presse Israel politisk, har Harris uttalt at hun er en sterk tilhenger av «Israels rett til å eksistere og forsvare seg selv, inkludert mot rakettangrep fra Gaza».

55-åringen har også hatt et tett forhold til den pro-israelske organisasjonen American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). I en tale til AIPAC i 2017 fortalte Harris at hun vokste opp med å samle inn penger til treplanting i Israel. Talen hennes til AIPAC i 2017 kan du se her:

Forrige artikkelLes hele Facebooks svar til MIFF
Neste artikkelSkyter ned brannballonger med laser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.