– Noen eldre PLO-ledere har kampmentaliteten til marxist-leninistiske revolusjonære

– Med en ny generasjon palestinske ledere kan det bli en fantastisk framtid for palestinerne, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien (t.h.) sammen med Trumps Midtøsten-forhandler og svigersønn Jared Kushner. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Jerusalem, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien sier Trump-administrasjonen ønsker at palestinerne skal få sin egen stat.

– Vi ønsker å se palestinerne i deres egen stat med deres egen regjering, forhåpentlig en demokratisk regjering, og en som har økonomisk framgang, ved siden av Israel, sa O’Brien i et radiointervju torsdag 3. september.

O’Brien mener palestinerne har en «unik mulighet» til å oppnå en fredsavtale med Israel under lederskapet til president Donald Trump.

– Vi har stor troverdighet i forhandlingene til å arbeide med våre israelske venner for å sikre at det skjer. Så dette er en mulighet for palestinerne til å komme til forhandlinger og få en god avtale, sa O’Brien, ifølge Times of Israel.

De siste årene har PA-president Mahmoud Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene nektet å ha noe med Trump-administrasjonen å gjøre. Abbas har også fordømt De forente arabiske emirater for å starte åpen normalisering med Israel.

– Problemet er med noe av det gamle [palestinske] lederskapet er skjult og knyttet til det gamle PLO, hvor man har den marxist-leninistiske revolusjonære stridsmentaliteten fra 1950- og 1960-årene, kommenterte O’Brien.

– Det vi trenger er en ny generasjon palestinske ledere, yngre palestinere som ønsker en god framtid for seg selv ved siden av sine arabiske brødre og deres israelske naboer, og det kan være en fantastisk framtid for palestinerne, la han til.

Forrige artikkelJerusalem koker – høyeste temperatur på over 100 år
Neste artikkelSerbia og Kosovo varsler ambassader i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.