– Noen eldre PLO-ledere har kampmentaliteten til marxist-leninistiske revolusjonære

- Med en ny generasjon palestinske ledere kan det bli en fantastisk framtid for palestinerne, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien.
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien (t.h.) sammen med Trumps Midtøsten-forhandler og svigersønn Jared Kushner. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Jerusalem, flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien sier Trump-administrasjonen ønsker at palestinerne skal få sin egen stat.

– Vi ønsker å se palestinerne i deres egen stat med deres egen regjering, forhåpentlig en demokratisk regjering, og en som har økonomisk framgang, ved siden av Israel, sa O’Brien i et radiointervju torsdag 3. september.

O’Brien mener palestinerne har en «unik mulighet» til å oppnå en fredsavtale med Israel under lederskapet til president Donald Trump.

– Vi har stor troverdighet i forhandlingene til å arbeide med våre israelske venner for å sikre at det skjer. Så dette er en mulighet for palestinerne til å komme til forhandlinger og få en god avtale, sa O’Brien, ifølge Times of Israel.

De siste årene har PA-president Mahmoud Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene nektet å ha noe med Trump-administrasjonen å gjøre. Abbas har også fordømt De forente arabiske emirater for å starte åpen normalisering med Israel.

– Problemet er med noe av det gamle [palestinske] lederskapet er skjult og knyttet til det gamle PLO, hvor man har den marxist-leninistiske revolusjonære stridsmentaliteten fra 1950- og 1960-årene, kommenterte O’Brien.

– Det vi trenger er en ny generasjon palestinske ledere, yngre palestinere som ønsker en god framtid for seg selv ved siden av sine arabiske brødre og deres israelske naboer, og det kan være en fantastisk framtid for palestinerne, la han til.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise