Donald Trump nominert til Nobels fredspris

Blant annet nominert for sitt arbeid med fredsavtalen mellom Israel og Emiratene.
USAs president Donald Trump er nominert til Nobels fredspris for arbeidet med fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater. (Foto: Det hvite hus/Flickr)

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har nominert USAs president Donald Trump til Nobels fredspris, blant annet for hans involvering i arbeidet med fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

– Komiteen bør se på fakta og dømme ham etter fakta – ikke hvordan han oppfører seg noen ganger. Folket som har mottatt fredsprisen de siste årene har gjort mye mindre enn Donald Trump. For eksempel gjorde Barack Obama ingenting, skriver Tybring-Gjedde i et brev til Den norske Nobelkomite, hvor han offisielt nominerer Trump til fredsprisen.

Det var 13. august at den amerikanske presidenten var først til å kunngjøre den historiske fredsavtalen, hvor Emiratene ble det tredje arabiske landet etter Egypt og Jordan til å etablere fulle diplomatiske forbindelser til Israel. Ikke siden 1994 hadde Israel inngått en fredsavtale med et arabisk land.

Avtalen mellom de to landene kan være startskuddet på en helt ny æra i Midtøsten. Det antydes at flere arabiske land kan komme til å følge i Emiratenes fotspor og selv normalisere forholdet til Israel.

Dette er også noe som Tybring-Gjedde påpeker overfor Nobelkomiteen.

– Siden det forventes at andre land i Midtøsten vil følge etter De forente arabiske emirater, kan denne avtalen være en «game changer» som vil gjøre Midtøsten til en region med samarbeid og velstand, skriver Tybring-Gjedde.

Det er både mulig og logisk at alle arabiske land til slutt anerkjenner Israel, mener USAs spesialrådgiver Jared Kushner. Han tror dem som er imot normalisering av forholdet mellom Israel og arabiske land vil bli isolert.

Tybring-Gjedde har også tidligere nominert Trump til fredsprisen. Det var etter toppmøtet mellom Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jung-Un i 2018.

Mener du Trump fortjener fredsprisen? Sin din mening:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise