Donald Trump nominert til Nobels fredspris

Blant annet nominert for sitt arbeid med fredsavtalen mellom Israel og Emiratene.

USAs president Donald Trump er nominert til Nobels fredspris for arbeidet med fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater. (Foto: Det hvite hus/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har nominert USAs president Donald Trump til Nobels fredspris, blant annet for hans involvering i arbeidet med fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

– Komiteen bør se på fakta og dømme ham etter fakta – ikke hvordan han oppfører seg noen ganger. Folket som har mottatt fredsprisen de siste årene har gjort mye mindre enn Donald Trump. For eksempel gjorde Barack Obama ingenting, skriver Tybring-Gjedde i et brev til Den norske Nobelkomite, hvor han offisielt nominerer Trump til fredsprisen.

Det var 13. august at den amerikanske presidenten var først til å kunngjøre den historiske fredsavtalen, hvor Emiratene ble det tredje arabiske landet etter Egypt og Jordan til å etablere fulle diplomatiske forbindelser til Israel. Ikke siden 1994 hadde Israel inngått en fredsavtale med et arabisk land.

Avtalen mellom de to landene kan være startskuddet på en helt ny æra i Midtøsten. Det antydes at flere arabiske land kan komme til å følge i Emiratenes fotspor og selv normalisere forholdet til Israel.

Dette er også noe som Tybring-Gjedde påpeker overfor Nobelkomiteen.

– Siden det forventes at andre land i Midtøsten vil følge etter De forente arabiske emirater, kan denne avtalen være en «game changer» som vil gjøre Midtøsten til en region med samarbeid og velstand, skriver Tybring-Gjedde.

Det er både mulig og logisk at alle arabiske land til slutt anerkjenner Israel, mener USAs spesialrådgiver Jared Kushner. Han tror dem som er imot normalisering av forholdet mellom Israel og arabiske land vil bli isolert.

Tybring-Gjedde har også tidligere nominert Trump til fredsprisen. Det var etter toppmøtet mellom Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jung-Un i 2018.

Mener du Trump fortjener fredsprisen? Sin din mening:

Forrige artikkelNorges nye ambassadør på plass i Tel Aviv
Neste artikkelIsrael og Emiratene vil tjene på fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.