Amerikanske jøder har en klar favoritt i presidentvalget

Israel langt fra det viktigste temaet for jødiske velgere.

Donald Trump er Republikanernes presidentkandidat, mens Joe Biden er Demokratenes kandidat. (Foto: Det hvite hus)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En spørreundersøkelse blant jødiske velgere i USA viser at 67 prosent planlegger å stemme på Demokratenes presidentkandidat Joe Biden i november. 30 prosent planlegger å stemme på Donald Trump.

Selv om Biden er en klar favoritt hos amerikanske jøder, viser undersøkelsen også at Trump ligger an til å få mer støtte av jødiske velgere i år enn han gjorde ved presidentvalget i 2016. Den gang stemte 24 prosent på Trump.

Demokratene har tradisjonelt sett hatt stor støtte hos amerikanske jøder. Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney fikk 30 prosent av de jødiske stemmene i 2012, som var det høyeste for en republikaner siden 80-tallet. Trump ligger dermed an til å tangere Romney, skriver Jerusalem Post.

Det er helsevesenet, økonomien og koronakrisen som er de viktigste sakene for amerikanske jøder ved valget i november. Faktisk kommer Israel, Iran og «støtte til en tostatsløsing på den israelsk-palestinske konflikt» nederst på listen over 19 valgsaker. Analytikere tror Israel ikke har så stor betydning i valget fordi begge kandidatene regnes som pro-israelske. Likevel svarer 88 prosent av de spurte i undersøkelsen at de er pro-israelske.

Forrige artikkel– Avtalen med Israel styrker oss mot trusselen fra Iran
Neste artikkelHer signeres de historiske avtalene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.