Amerikanske jøder har en klar favoritt i presidentvalget

Israel langt fra det viktigste temaet for jødiske velgere.
Donald Trump er Republikanernes presidentkandidat, mens Joe Biden er Demokratenes kandidat. (Foto: Det hvite hus)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En spørreundersøkelse blant jødiske velgere i USA viser at 67 prosent planlegger å stemme på Demokratenes presidentkandidat Joe Biden i november. 30 prosent planlegger å stemme på Donald Trump.

Selv om Biden er en klar favoritt hos amerikanske jøder, viser undersøkelsen også at Trump ligger an til å få mer støtte av jødiske velgere i år enn han gjorde ved presidentvalget i 2016. Den gang stemte 24 prosent på Trump.

Demokratene har tradisjonelt sett hatt stor støtte hos amerikanske jøder. Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney fikk 30 prosent av de jødiske stemmene i 2012, som var det høyeste for en republikaner siden 80-tallet. Trump ligger dermed an til å tangere Romney, skriver Jerusalem Post.

Det er helsevesenet, økonomien og koronakrisen som er de viktigste sakene for amerikanske jøder ved valget i november. Faktisk kommer Israel, Iran og «støtte til en tostatsløsing på den israelsk-palestinske konflikt» nederst på listen over 19 valgsaker. Analytikere tror Israel ikke har så stor betydning i valget fordi begge kandidatene regnes som pro-israelske. Likevel svarer 88 prosent av de spurte i undersøkelsen at de er pro-israelske.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise