Trump en klar favoritt hos israelerne

Donald Trump er Republikanernes presidentkandidat, mens Joe Biden er Demokratenes kandidat. (Foto: Det hvite hus)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En spørreundersøkelse viser at 63,3 prosent av israelerne foretrekker at president Donald Trump blir gjenvalgt, mot bare 18,8 prosent som håper utfordreren Joe Biden blir USAs neste president, skriver Jerusalem Post.

Et stort flertall av de spurte mener Trump vil være den beste presidenten for israelske interesser, mens et mindretall sier det samme om Biden. 10,4% mener begge kandidatene vil være like positive sett med israelske øyner.

Respondentene ble også spurt om det personlige båndet mellom Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og den potensielle innvirkningen det kan få for relasjonene mellom USA og Israel. 50,9 prosent av de spurte tror et valg av Biden vil svekke forholdet mellom landene, siden Trump har en spesiell relasjon til staten Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig svarer 43,5 prosent at de ikke tror det har noe å si hvem som er president i USA eller statsminister i Israel. De mener USA uansett vil være en «sann venn» av Israel.

Mens israelerne foretrekker Trump, er Demokratenes presidentkandidat langt mer populær blant amerikanske jøder. 67 prosent av amerikanske jøder sier de vil å stemme på Biden, mot 30 prosent som vil stemme på Trump.

På spørsmål om hva israelere tenker om amerikanske jøders stemmemønster, svarer 48,2 prosent at de mener støtten til Demokratene er «feil», mot 35,5 prosent av israelere som mener støtten er «riktig». 16,3 prosent er usikre.

87,8 prosent av israelerne svarer at valget i USA er noe som opptar dem.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag