Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Trump en klar favoritt hos israelerne

Donald Trump er Republikanernes presidentkandidat, mens Joe Biden er Demokratenes kandidat. (Foto: Det hvite hus)
Flertallet tror Trump vil være bedre for Israel enn Joe Biden.

En spørreundersøkelse viser at 63,3 prosent av israelerne foretrekker at president Donald Trump blir gjenvalgt, mot bare 18,8 prosent som håper utfordreren Joe Biden blir USAs neste president, skriver Jerusalem Post.

Et stort flertall av de spurte mener Trump vil være den beste presidenten for israelske interesser, mens et mindretall sier det samme om Biden. 10,4% mener begge kandidatene vil være like positive sett med israelske øyner.

Respondentene ble også spurt om det personlige båndet mellom Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og den potensielle innvirkningen det kan få for relasjonene mellom USA og Israel. 50,9 prosent av de spurte tror et valg av Biden vil svekke forholdet mellom landene, siden Trump har en spesiell relasjon til staten Israel.

Samtidig svarer 43,5 prosent at de ikke tror det har noe å si hvem som er president i USA eller statsminister i Israel. De mener USA uansett vil være en «sann venn» av Israel.

Mens israelerne foretrekker Trump, er Demokratenes presidentkandidat langt mer populær blant amerikanske jøder. 67 prosent av amerikanske jøder sier de vil å stemme på Biden, mot 30 prosent som vil stemme på Trump.

På spørsmål om hva israelere tenker om amerikanske jøders stemmemønster, svarer 48,2 prosent at de mener støtten til Demokratene er «feil», mot 35,5 prosent av israelere som mener støtten er «riktig». 16,3 prosent er usikre.

87,8 prosent av israelerne svarer at valget i USA er noe som opptar dem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart