Avis: Israel får kjøpe F-22 Raptor

Frem til nå har USA nektet å selge jagerflyet til andre land.
To amerikanske F-22 Raptor flyr over Syria, 2. februar 2018. (Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

USAs forsvarsminister Mark Esper skal ha informert israelske tjenestemenn under et besøk til Israel at Trump-administrasjonen godkjenner salg av det avanserte jagerflyet F-22 Raptor til Israel, ifølge en saudi-eid London-avis.

Avisen skriver at USAs president Donald Trump har gitt tommel opp for salg av F-22 Raptor og presisjonsstyrte bomber til Israel. Men et salg er avhengig av lovendring i Kongressen. I dag er det forbud mot eksport av F-22 Raptor.

Årsaken til at USA ikke har ønsket å selge jagerflyet har vært frykt for at den overlegne stealth-teknologien skulle havne i hendene på Russland eller Kina.

Israel har tidligere fått avslag på forespørsler om å kjøpe F-22. Nå har de angivelig fått tillatelse til å kjøpe det avanserte jagerflyet for å oppretteholde Israels kvalitative militære overtak i Midtøsten. Det skjer etter at USA skal ha gått med på å selge 50 F-35, et annet avansert jagerfly, til De forente arabiske emirater.

I dag er Israel det eneste landet i Midtøsten som har F-35, men dette vil endre seg med salget til Emiratene. Mens F-35 er nyere og mer moderne enn F-22, regnes sistnevnte av flere som et bedre fly i luft-til-luft kamper.

USAs forsvarsminister Mark Esper har i løpet av en måneds tid vært i tre møter med blant andre Israels forsvarsminister Benny Gantz, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og leder av det israelske forsvaret, Aviv Kohavi. Ifølge kilder skal diskusjonene ha gått på hvordan man kan opprettholde Israels kvalitative militære overtak i regionen.

I dag er Israel det eneste landet i Midtøsten med jagerflyet F-35, men USA ønsker å selge 50 fly til De forente arabiske emirater. For å opprettholde Israels kvalitative militære overtak vil USA selge F-22 til Israel. Her fly to israelske F-35 over det sørlige Israel. (Foto: IDF Spokesperson)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise