– Håper dagens amerikanske politikk fortsetter i mange år

Uavhengig av hvem som blir amerikansk president.
Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlamentet. (Illustrasjonsfoto: GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu roste søndag president Donald Trumps Midtøsten-politikk, selv om han åpent unngikk å velge side i forkant av det amerikanske presidentvalget tirsdag 3. november. Netanyahu sa på en pressebrief at tverrpolitisk støtte i USA har vært en av «grunnsteinene i den amerikansk-israelske alliansen», skriver Israel Hayom.

Han fortsatte med å si at «alliansen har aldri vært sterkere» og berømmet en del av avgjørelsene som Trump har gjort til fordel for Israel i løpet av hans presidentskap.

Netanyahu peker på USAs tøffe holdning overfor Iran, anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad, anerkjennelsen av israelsk suverenitet over Golanhøyden, den tolerante tilnærmingen til israelske bosetninger og de nye diplomatiske avtalene mellom Israel og tre arabiske land.

Uavhengig av om det blir Republikanernes presidentkandidat Donald Trump som fortsetter i fire år til, eller om det er Demokratenes presidentkandidat Joe Biden som flytter inn i Det hvite hus, håper Netanyahu at dagens amerikanske politikk fortsetter.

– Jeg kan bare håpe at denne politikken, som isolerer Iran og høster fruktene av fred, en fred forankret i realiteten til det israelske folk, til den arabiske befolkning i regionen. Jeg kan bare håpe at denne politikken fortsetter i mange år fremover, sier han.

Selv om Netanyahu understreker at den tverrpolitiske støtten til Israel i USA er ekstremt viktig, har Netanyahu flere ganger det siste tiåret stilt seg på Republikanernes side. Netanyahu hadde et relativt kjølig forhold til den Demokratiske presidenten Barack Obama og holdt en kontroversiell tale mot Iran-avtalen i Kongressen i USA.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise