Amerikanske bombefly til Midtøsten

Sender et klart signal til Iran.
Et amerikanske B-52 bombefly, flankert av amerikanske jagerfly, på vei til Midtøsten 21. november. (Foto: US Air Force)

USA har utplassert flere store bombefly i Midtøsten i en tilsynelatende trussel mot Iran, samtidig som det spekuleres i at USAs president Donald Trump planlegger militære tiltak mot Iran før Joe Biden tiltrer.

Den amerikanske militærkommandoen sier bombeflyene er sendt til regionen for å avskrekke fiender og «berolige amerikanske partnere og allierte», skriver Times of Israel.

I et svært uvanlig trekk ble B-52 bombefly observert på vei mot israelsk luftrom, på vei til basen hvor de skal bli stasjonert – trolig i Qatar. Det er tredje gang på halvannet år at B-52 bombefly, som har kapasitet til å frakte atomvåpen og andre kraftige bomber, blir utplassert i regionen som en advarsel til Iran. Tidligere har ikke bombeflyene brukt israelsk luftrom.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise