– Anerkjennelse av Jerusalem førte til «en eksplosjon av fred»

Trump-rådgiver Jared Kushner under skogplanting i Jerusalem mandag 21. desember.
Jared Kushner
Jared Kushner i Jerusalem 21. desember 2020. (Skjermdump fra GPO-livesending)

Jared Kushner, Donald Trumps rådgiver og svigersønn, har spilt en nøkkelrolle i amerikansk diplomati i Midtøsten de siste fire årene. I dag deltok Kushner i en treplantingsseremoni i Jerusalem.

– I 2017 ble president Trump advart sterkt mot å anerkjenne Jerusalem som hovedstaden til Israel – det ville utløse en eksplosjon i Midtøsten. Men det ble klart at det kom en eksplosjon – bare ikke en slik eksplosjon som ekspertene trodde skulle komme. President Trumps modige beslutning førte til en eksplosjon av fred, sa Kushner.

– Det viser seg at Jerusalem ikke er årsaken til problemet, det er kjernen i løsningen, fortsatte han.

Også i Norge advarte en lang rekke såkalte Midtøsten-eksperter om at Jerusalem-anerkjennelse ville «åpne helvetes porter». De tok feil, som så ofte før.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelSeksbarnsmor funnet drept på Vestbredden
Neste artikkelShtisel endelig tilbake etter fire år
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise