– Anerkjennelse av Jerusalem førte til «en eksplosjon av fred»

Trump-rådgiver Jared Kushner under skogplanting i Jerusalem mandag 21. desember.
Jared Kushner
Jared Kushner i Jerusalem 21. desember 2020. (Skjermdump fra GPO-livesending)

Jared Kushner, Donald Trumps rådgiver og svigersønn, har spilt en nøkkelrolle i amerikansk diplomati i Midtøsten de siste fire årene. I dag deltok Kushner i en treplantingsseremoni i Jerusalem.

– I 2017 ble president Trump advart sterkt mot å anerkjenne Jerusalem som hovedstaden til Israel – det ville utløse en eksplosjon i Midtøsten. Men det ble klart at det kom en eksplosjon – bare ikke en slik eksplosjon som ekspertene trodde skulle komme. President Trumps modige beslutning førte til en eksplosjon av fred, sa Kushner.

– Det viser seg at Jerusalem ikke er årsaken til problemet, det er kjernen i løsningen, fortsatte han.

Også i Norge advarte en lang rekke såkalte Midtøsten-eksperter om at Jerusalem-anerkjennelse ville «åpne helvetes porter». De tok feil, som så ofte før.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSeksbarnsmor funnet drept på Vestbredden
Neste artikkelShtisel endelig tilbake etter fire år
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise