Pollard landet i Israel

Jonathan Pollard landet I Israel tidlig onsdag 30. desember. Det har gått 35 år fra han ble arrestert i USA for spionasje på vegne av Israel.
Benjamin Netanyahu Jonathan Pollard
Benjamin Netanyahu hilser Jonathan Pollard velkommen til Israel. (Foto: Privat)

Jonathan Pollard ble arrestert i 1985 for å ha solgt amerikanske hemmelige opplysninger til Israel mens han arbeidet som etterretningsanalytiker i den amerikanske marinen. Ett år senere erkjente han straffeskyld for spionasje, og i 1987 falt livstidsdommen. I november 2015 ble han løslatt, men har siden ikke hatt lov til å forlate USA.

For noen uker siden ble utreiseforbudet opphevet, og tidlig på morgenen onsdag 30. desember landet Pollard i Israel. Han kom i privatfly, av hensyn til sin kreftsyke kone, som også var med på flyvningen. Ekteparet ble møtt på flyplassen av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

– Nå kan du starte livet på nytt, i frihet og glede. Nå er du hjemme, sa Netanyahu.

– Vi er glade for å være hjemme til slutt. Det er ikke noen som er mer stolte av dette landet og dets leder enn vi er. Vi håper å bli produktive borgere så snart som mulig, sa Pollard.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise