Pollard landet i Israel

Jonathan Pollard landet I Israel tidlig onsdag 30. desember. Det har gått 35 år fra han ble arrestert i USA for spionasje på vegne av Israel.
Benjamin Netanyahu Jonathan Pollard
Benjamin Netanyahu hilser Jonathan Pollard velkommen til Israel. (Foto: Privat)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Jonathan Pollard ble arrestert i 1985 for å ha solgt amerikanske hemmelige opplysninger til Israel mens han arbeidet som etterretningsanalytiker i den amerikanske marinen. Ett år senere erkjente han straffeskyld for spionasje, og i 1987 falt livstidsdommen. I november 2015 ble han løslatt, men har siden ikke hatt lov til å forlate USA.

For noen uker siden ble utreiseforbudet opphevet, og tidlig på morgenen onsdag 30. desember landet Pollard i Israel. Han kom i privatfly, av hensyn til sin kreftsyke kone, som også var med på flyvningen. Ekteparet ble møtt på flyplassen av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

– Nå kan du starte livet på nytt, i frihet og glede. Nå er du hjemme, sa Netanyahu.

– Vi er glade for å være hjemme til slutt. Det er ikke noen som er mer stolte av dette landet og dets leder enn vi er. Vi håper å bli produktive borgere så snart som mulig, sa Pollard.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelTruet på livet etter at han sang om fred sammen med israelsk artist
Neste artikkelTerrorstatistikken for 2020
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise