Biden: – Vi støtter Israels rett til å forsvare seg

Den amerikanske presidenten gjentok sin støtte til Israel i en telefonsamtale med Netanyahu.
USAs president Joe Biden uttrykte sin fulle støtte til Israel i en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu 17. mai. Biden sier Israel har full rett til å forsvare seg. Bildet er fra en annen telefonsamtale. (Foto: Det hvite hus)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

USAs president Joe Biden snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag kveld og gjentok sin «fulle støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot vilkårlige rakettangrep», melder Det hvite hus.

Den amerikanske presidenten oppfordret også Israel til å gjøre alt de kan for å beskytte uskyldige sivile og han uttrykte støtte til en eventuell våpenhvile. USA og Israel ble enige om å holde en tett kontakt fremover, skriver de.

Beslutningen om å ikke kreve noen stans i kamphandlingene reflekterer Det hvite hus sin støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot Hamas, sier en tjenestemann med kjennskap til Biden-administrasjonen til Israel Hayom.

Samtidig sier Netanyahu sent mandag kveld at Israel vil «fortsette å angripe terrormål på Gaza», så lenge det er nødvendig «for å bringe ro og sikkerhet til alle israelske borgere». I mellomtiden skal våpenhvileforhandlingene, hvor Egypt og andre fungerer som meglere, vise lite tegn til fremgang.

Ifølge en saudiarabisk avis ønsker Israel å lamme de militære evnene til Hamas for å ha en bedre posisjon inn mot våpenhvileforhandlingene.

USAs utenriksminister Antony Blinken, som for tiden er på en rundreise i Norden, sier at USA ikke vil kreve en våpenhvile mellom Israel og Hamas.

– Det er opp til partene å avgjøre om de ønsker en våpenhvile, sier han. Siden mandag 10. mai er det avfyrt over 3000 raketter mot Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise