USA lover å fylle opp Iron Dome igjen

Kostnadene ved å forsvare Israel i den siste krigen var høye.
Det israelske rakettforsvaret Iron Dome er effektivt, men også også svært kostbart. (Foto: Det israelske forsvaret)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

USAs utenriksminister Antony Blinken sier USA ønsker å fylle opp Israels rakettforsvar Iron Dome igjen, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

– Vi jobber med israelerne for å få oversikt over deres behov og vi jobber med kongressen, sier utenriksministeren om en israelsk forespørsel.

Israel har bedt USA om over åtte milliarder kroner i nødfinansiering til å fylle opp Iron Dome igjen etter 11 dager med krig mot terrorister på Gaza. Rakettforsvaret kalkulerer banen på innkommende raketter og skyter ned dem som er på vei mot befolkede områder. Systemet er 90 prosent effektivt.

Rakettene som slipper forbi rakettforsvaret forårsaker mye død og skader.

I løpet av krigen ble det avfyrt over 4300 raketter mot Israel og mange av disse ble skutt ned av rakettforsvaret. Hver gang Iron Dome brukes koster det flere hundretusen kroner. Dermed sitter Israel igjen med en stor regning.

– Vi ser frem til å samarbeide og få dette på plass, sier Blinken.

Den amerikanske utenriksministeren gjentok også Biden-administrasjonens holdning om at Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrepene. Han har tidligere sagt at Israel tok «betydelige steg for å unngå å ramme sivile».

– Det hadde vært uakseptabelt for ethvert land å ha raketter som regnet ned vilkårlig over sivilbefolkningen og ikke gjøre noe med det, sier han.

Når det gjelder Hamas synes Blinken det er vanskelig å forstå at noen i verden kan akseptere en terrororganisasjon som har et charter hvor de «lover å utslette Israel».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise