Biden og Bennett diskuterte trusselen fra Iran

President Biden sier de har «andre alternativer» på bordet hvis ikke diplomatiet lykkes.
USAs president Joe Biden i møte med Israels statsminister Naftali Bennett fredag 27. august. (Foto: Det hvite hus)

Israels statsminister Naftali Bennett møtte USAs president Joe Biden i Det hvite hus fredag 27. august. Det var det første møtet mellom de to statslederne etter at Bennett ble valgt til statsminister i Israel tidligere i år.

Møtet skulle opprinnelig finne sted dagen tidligere, men ble utsatt på grunn av den spente situasjonen i Afghanistan. Bennett og Biden diskuterte flere temaer, men trusselen fra det iranske regimet stod øverst på agendaen.

Nylig varslet Israels forsvarsminister Benny Gantz om at Iran nærmer seg muligheten for å kunne utvikle atomvåpen. Samtidig sier det israelske forsvaret at de har mulige angrepsplaner mot det iranske atomprogrammet.

Etter møtet i Det hvite hus sa Bennett at både han og president Biden var fast bestemt på at Iran aldri må få tilgang på atomvåpen. Biden uttalte at han håpte på en diplomatisk løsning, men at de har «andre alternativer».

– Jeg er glad for at vi er enige i det målet. Våre ansatte vil jobbe tett sammen de neste dagene, ukene og månedene, sa Bennett etter møtet.

– Men vi har ikke mye tid. Dette haster og kan ikke utsettes, la han til.

Biden sa på en pressekonferanse før møtet at han og Bennett hadde fått god kontakt og at han hadde kjent alle israelske statsministere siden Golda Meir. Han så frem til et sterkt og personlig forhold også til statsminister Bennett.

– USA vil alltid være der for Israel. Det er et urokkelig partnerskap mellom våre to nasjoner, sa Biden i forkant av det drøyt 50 minutter lange møtet.

Etter møtet sa Bennett at det var et fruktbart og positivt møte.

– Det var et fantastisk møte, spesielt da vi var alene. Det var for det meste et arbeidsmøte. Det føltes som om vi hadde kjent hverandre i lang tid. Jeg møtte en leder som elsker Israel, som vet nøyaktig hva han vil og som er oppmerksom på våre behov, sier Bennett om møtet med president Biden.

Han skal også ha invitert Biden til Israel ved en senere anledning.

– Jeg inviterte presidenten til Israel etter at vi har overvunnet Delta-varianten, sier Bennett.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise