– Min far ble drept fordi han støttet Israel

Sirhan Sirhan, palestineren som drepte Robert Kennedy, kan bli satt fri etter 53 år.
Robert F. Kennedy ble skutt av en palestinsk militant i 1968. Nå kan drapsmannen bli løslatt. (Foto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En løslatelsesnemnd i California har bestemt at palestineren Sirhan Sirhan, mannen som drepte Robert F. Kennedy i 1968, kan løslates på prøve. Det reagerer eldstesønnen til den tidligere presidentkandidaten sterkt på.

– To kommisærer i den 18-medlemmers løslatelsesnemnda gjorde en grov feil ved å anbefale løslatelse av mannen som drepte min far. Jeg forstår at det er ulike oppfatninger om å avslutte straffen av denne drapsmannen, inkludert innad i min egen familie. Men følelser og meninger endrer ikke fakta eller historie, sier tidligere kongressmedlem Joseph P. Kennedy II.

Robert Kennedy, lillebroren til tidligere president John F. Kennedy, lå an til å bli valgt til Demokratenens presidentkandidat da han ble skutt og drept i Los Angeles under et valgkamparrangement i 1968. Palestineren Sirhan Sirhan ble først dømt til døden for drapet, men dommen ble gjort om til livstid i fengsel i 1972. Joseph Kennedy sier faren ble drept på grunn av hans støtte til Israel. Han tror mange vil juble hvis farens drapsmann nå slippes løs.

– Fangen drepte min far på grunn av hans støtte til Israel. Mannen ble stilt for retten og dømt til døden. Likevel kan han nå gå fri, uten tvil til jubelen fra de som deler hans syn. La det ikke være tvil, hans løslatelse vil bli feiret av de som tror politisk uenighet kan løses med en pistol, sier Kennedy.

77 år gamle Sirhan har sittet fengslet i 53 år og har søkt om prøveløslatelse i 16 år. Beslutningen til nemnda betyr ikke nødvendigvis at drapsmannen blir løslatt. Avgjørelsen må først gjennom en tre måneders vurdering. Til slutt er det opp til den demokratiske guvernøren Gavin Newsom å godta løslatelsen.

– Jeg håper at løslatelsesnemnda vil reversere beslutningen når den nå skal gjennomgåes og at guvernøren i California, hvis han står overfor valget om å løslate ham, vil holde ham i fengsel for å sone hele straffen, sier Kennedy.

Robert F. Kennedy og kona Ethel fikk elleve barn før han ble drept. Ni av dem er fortsatt i live. To av dem, Robert F. Kennedy Jr., og Douglas Kennedy, har støttet løslatelsen. Resten av Kennedy-familien er motstandere.

– Vi savner ham hvert øyeblikk av hver eneste dag og sliter med å forstå hvorfor fangen skal få lov til å nyte sine gylne år av sitt liv når han så ondskapsfullt stjal dem fra vår far, sier eldstesønnen til Robert Kennedy.

77 år gamle Sirhan Sirhan kan bli løslatt etter 53 år i fengsel. Palestineren drepte Kennedy på grunn av hans støtte til Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise